Christine Valmy, supranumita 'Regina Cosmeticelor', a murit duminica la Institutul de Cardiologie Fundeni.

Oficiali din cadrul Scolii Internationale de Cosmetica ''Christine Valmy'' au confirmat pentru Agerpres informatia potrivit careia celebra femeie de afaceri a decedat.

Christine Valmy s-a nascut la Bucuresti, la 25 octombrie 1926.

A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti in 1946, a urmat un curs in dermatologie si de ingrijire a pielii, care va reprezenta mai tarziu baza carierei sale ca estetician.

In anul 1948 a deschis primul sau salon din Bucuresti, care oferea tratamente de piele pe baza de remedii traditionale botanice.

A emigrat in Grecia in 1959. Dupa ce a lucrat in calitate de reprezentant al unei societati cosmetice pentru Grecia si Israel, Valmy a emigrat in Statele Unite ale Americii in 1960.

In New York, Cristina Xantopol si-a schimbat numele in Christine Valmy. Dupa ce a lucrat in diferite locuri ca estetician, si-a deschis propriul salon si a perseverat cu propriile tehnici, cunoscute sub numele de 'metoda Valmy'.

In anul 1965 a infiintat firma Christine Valmy ce acopera activitatea de ingrijire profesionala in saloane de frumusete, crearea mai multor linii de produse de tratament cosmetic, dar si a unei linii de echipamente tehnice specializate.

Un an mai tarziu, in 1966 a deschis la New York prima scoala de estetica, machiaj, manichiura. In prezent functioneaza peste 100 de scoli Christine Valmy in lume, in S.U.A, Canada, Japonia, India, Pakistan Columbia, Jamaica. In Romania, Scoala Christine Valmy a fost deschisa in 1991. In anul 1975 a creat un laborator pentru a fabrica propriile produse.

A primit, in aprilie 1968, o distinctie de merit la Congresul francez de Estetica, la Versailles, Franta.

In 1976, presedintele Gerald Ford a nominalizat-o omul de afaceri al anului pentru statul New Jersey, unde se afla cel de-al doilea laborator al ei.

Valmy este autorul a trei carti despre ingrijire a pielii si estetica: 'Estetica: Ghidul Keystone in ingrijirea pielii', 'Christine Valmy ingrijirea pielii si Make Up', 'Christine Valmy Metoda faciala stiintifica'. In ultima perioada, 'Regina Cosmeticelor' lucra la o carte autobiografica.