Mai multi membri ai familiei interlopului Vandam Constantin au demontat, miercuri, camerele de supraveghere de la locuinta din Iasi a senatorului PPDD Ionel Agrigoroaei si au sudat poarta, pe motiv ca se afla pe proprietatea lor, Vandam si Agrigoroaei locuind in aceeasi curte, scrie Mediafax.

Rudele interlopului iesean Vandam Constantin au incercat, miercuri, sa discute cu senatorul Ionel Agrigoroaei sau cu sotia acestuia, strigandu-le numele de cateva ori de sub ferestrele unde locuieste senatorul.

Ulterior, Vandam a decis sa sudeze poarta, singura cale de acces la vila senatorului, motivand ca poarta se afla pe proprietatea sa. Totodata, au fost demontate camerele de supraveghere montate pe peretii casei senatorului.

Vandam Constantin le-a declarat ulterior jurnalistilor ca a incercat de mai multe ori sa discute cu senatorul Ionel Agrigoroaei, fara succes insa, acuzandu-l pe senator ca "se comporta ca un interlop".

"Este un calvar, el (senatorul Ionel Agrigoroaei - n.r.) se comporta ca un interlop. Cu toate ca ii spun ᅡbuna ziuaᅡ, iar sotiei lui ᅡsarut-manaᅡ nu mi se raspunde la salut", a spus Vandam Constantin.

Totodata, el a adus o masa in curte, pe care a pus doi cozonaci si un borcan cu miere, spunand ca vrea sa-i serveasca pe sotii Agrigoroaei.

"Si de Craciun i-am invitat la masa, dar ne-au respins", a spus Vandam.

La randul sau, senatorul Ionel Agrigoroaei, care nu s-a aflat miercuri in Iasi, a spus ca se simte terorizat si ca va trimite un memoriu presedintelui Klaus Iohannis.

Intrebat cum va intra in locuinta sa dupa ce poarta a fost sudata, Ionel Agrigoroaei a spus ca va sari gardul.

"Poarta era oricum inchisa cu lacatul, de trei saptamani, tot de catre ei. Asa ca voi sari gardul in continuare, nicio problema", a spus senatorul iesean.

Politistii au intervenit, vinerea trecuta, la locuinta senatorului PPDD Ionel Agrigoroaei, dupa ce acesta a reclamat ca membrii unei grupari interlope care locuiesc intr-un imobil aflat in curtea vilei sale si care il sicaneaza de mai mult timp au taiat tevile de gaz pentru a-l determina sa plece din casa.

Senatorul Ionel Agrigoroaei declara atunci ca vineri seara mai multi membri ai familiei lui Vandam Constantin, care locuiesc intr-un imobil aflat in curtea vilei sale, au intervenit la bransamentele de gaz metan, oprind furnizarea gazului in imobil.

Senatorul explica ca Vandam Constantin, in varsta de 20 de ani si cunoscut ca facand parte din lumea interlopa din Iasi, s-a mutat anul trecut intr-un imobil aflat in curtea vilei sale, dupa ce el a fost executat silit de catre o banca. Din cauza unui credit neplatit la banca respectiva de catre firma senatorului iesean, executorii judecatoresti au scos la licitatie un corp al imobilului in care locuieste parlamentarul si care fusese pus gaj de catre acesta in momentul in care a facut imprumutul. In urma procedurilor de executare silita, in acel imobil s-a mutat Vandam Constantin, acesta castigand licitatia, contra sumei de 37.000 de euro.

Senatorul iesean sustinea ca familia lui Vandam Constantin a inceput sa il sicaneze din luna noiembrie a anului trecut, pentru a-l determina sa plece din casa.

"Din luna noiembrie au inceput sa ma sicaneze. La inceput nu am dat importanta, am crezut ca se vor potoli. Mi-au oprit apa si curentul electric, mi-au sapat si o groapa in curte, adica mormantul, cu scopul de a ma intimida si de a pleca din casa. Sunt 13 dosare penale deschise de mine la Politie in urma amenintarilor la care am fost supus. In ultimele doua saptamani mi-au facut si o oferta financiara sa plec din locuinta, dar am refuzat (...) Vandam i-a spus sotiei mele ca este pacat ca trebuie sa moara atat de tanara, iar mie mi-a spus ᅡAi sa vezi tu ce-ai sa patesti, nici n-as vrea sa fiu de fata sa-ti vad privireaᅡ", declara senatorul Ionel Agrigoroaei, a carui vila este situata in cartierul Copou din municipiul Iasi, in apropierea bojdeucii lui Ion Creanga, imobilul avand o suprafata de peste 300 de metri patrati.

Intrebat cum se descurca fara energie electrica, apa si gaz metan, senatorul iesean a spus ca s-a adaptat situatiei: "Am butelii, aduc apa, m-am adaptat".

Senatorul mai sustinea ca Politia nu poate face nimic in acest caz, din cauza prevederilor noului Cod Penal.

"Potrivit noului Cod Penal, Politia nu poate face nimic. In noul cod sunt tot felul de prevederi care au fost promovate de anumite grupuri de interese", mai spunea senatorul Agrigoroaei.

El preciza ca l-a informat si pe ministrul Gabriel Oprea despre situatia sa, cerand si protectia SPP, in conditiile in care inclusiv rude si prieteni ai sai ar fi fost amenintati de mai multe ori de catre membrii familiei lui Vandam.

"Deocamdata nu am primit niciun raspuns. In ianuarie, am mai multe termene de judecata impotriva lui Vandam. Probabil de asta au devenit atat de agresivi in ultima perioada", adauga senatorul iesean.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Iasi, Anca Vajiac, declara ca politistii au deschis dosar penal pentru distrugere in urma incidentului de vineri seara.

Vandam Constantin este cunoscut ca facand parte din clanul interlop iesean Tanase, al carui lider, Cosmos, se afla la inchisoare dupa ce a fost condamnat pentru trafic de cocaina.

Vandam a mai fost cercetat pentru distrugere si amenintare dupa ce a mers cu toporul intr-un service auto si i-a amenintat pe angajati. De asemenea, nemultumit de modul in care il tunsese un frizer, el a scos cutitul si a inceput sa il ameninte pe acesta.

Pe pagina sa de Facebook, Vandam se prezinta drept "reprezentant Armani", care a studiat la "scoala de jmecheri". Totodata, el a postat imagini din filmul "Nasul", dar si fotografii cu copilul sau, acoperit cu bani sau cu un pistol de jucarie in mana. Tot pe Facebook, Vandam a postat si amenintari, care par a fi adresate senatorului iesean: "Orice inceput are si un sfarsit, dar pentru unii oameni sfarsitul o sa fie tragic".