Judecatoria Sectorului 1 a decis declinarea competentei de judecare in favoarea Tribunalului Bucuresti a procesului in care seful DNA, Laura Codruta Kovesi, a dat in judecata postul Antena 3 si alte persoane pentru afirmatii privind viata sa personala, informeaza Agerpres.

Judecatoria Sectorului 1 a admis luni exceptia necompetentei materiale a instantei si a declinat competenta de solutionare a cauzei in favoarea Tribunalului Bucuresti, decizia fiind definitiva.

Exceptia privind necompetenta materiala a instantei a fost ridicata, luni, de avocatul lui Mihai Gadea.

In iunie 2014, Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a dat in judecata postul Antena 3, Mugur Ciuvica, presedintele Grupului de Investigatii Politice, Mihai Gadea, directorul postului Antena 3, analistul politic Radu Tudor, jurnalistii Razvan Savaliuc si Bianca Nae.

Kovesi, sustine, in actiunea depusa in instanta impotriva Antenei 3, ca, in cadrul emisiunii ''Sinteza Zilei'' din data de 19 iunie, s-a acreditat ideea ca ea a musamalizat timp de cateva zile dosarul in care se efectuau cercetari fata de fratele presedintelui tarii, iar exprimarea folosita pentru prezentarea acestor neadevaruri a fost iresponsabila.

Ea cere instantei obligarea paratilor - Mihai Gadea, Mugur Ciuvica, Bianca Nae, Radu Tudor, Razvan Savaliuc, dar si persoana juridica Antena 3 - la plata in solidar a sumei de 1.000.000 lei reprezentand prejudiciul creat, dar si a cheltuielilor de judecata.

In cererea depusa se spune ca, in cadrul emisiunii, au fost prezentate mai multe fapte si au fost facute afirmatii mincinoase care au creat reclamantei un grav prejudiciu de imagine si au adus o grava atingere demnitatii umane.

Potrivit Laurei Kovesi, emisiunea prezentata de acest post de televiziune si sustinerile persoanelor angajate sau invitate in cadrul emisiunii au incalcat: "pe latura sociala - necesitatea unei informari corecte si obiective a opiniei publice, pe latura legala - normele privitoare la dreptul la viata intima, familiala si privata, dreptul la propria imagine, privitoare la accesul liber al persoanelor la informatiile de interes public".

Informatiile astfel prezentate de emisiunea Sinteza Zilei nu au o baza reala si reiese cu certitudine faptul ca au fost facute doar cu scop defaimator, se mai spune in actiune.