Asistentul secretarului de Stat al SUA Victoria Nuland se va deplasa marti, 13 ianuarie, la Bucuresti, unde se intalni cu oficiali romani de rang inalt, pentru a discuta despre "chestiuni bilaterale si regionale", a anuntat luni Departamentul de Stat american, intr-un comunicat citat de Mediafax. Potrivit diplomatiei americane, Nuland va efectua saptamana aceasta vizite in Germania, Romania, Bulgaria si Franta.

Pe 12 ianuarie, asistentul secretarului de Stat american urma sa se deplaseze la Berlin, pentru a discuta cu oficiali guvernamentali si membri ai Bundestagului despre probleme regionale si globale. "Marti, pe 13 ianuarie, Nuland se va deplasa spre Bucuresti, unde se va intalni cu oficiali romani de rang inalt, membri ai comunitatii de afaceri si ai societatii civile, pentru a discuta despre chestiuni bilaterale si regionale", informeaza Departamentul de Stat american.

De asemenea, ea va efectua pe 15 ianuarie o vizita la Sofia, alaturi de secretarul de Stat John Kerry, iar apoi se va deplasa la Paris. Anterior, surse oficiale au declarat pentru Mediafax ca asistentul secretarului de stat al SUA Victoria Nuland va sosi la Bucuresti in cadrul unui turneu european, oficialul american urmand sa se intalneasca cu presedintele Klaus Iohannis si cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Precedenta vizita a adjunctului secretarului de Stat Victoria Nuland a avut loc in perioada 10-11 ianuarie 2014, in cadrul unui turneu european. La Bucuresti, Nuland s-a intalnit cu presedintele Traian Basescu, cu ministrul de Externe Titus Corlatean si cu procurorul-sef al DNA, Laura-Codruta Kovesi, precum si cu membri ai societatii civile, pe agenda discutiilor aflandu-se relatiile bilaterale, problemele regionale si eforturile de consolidare a statului de drept.