CNADNR a facut cercetari dupa ce un autobuz s-a rasturnat sambata pe DN1, intre Codlea si Ghimbav, stabilind ca seful Sectiei Drumuri Nationale Brasov si seful Districtului Valea Homorod sunt vinovati pentru lipsa interventiei cu materiale antiderapante, acestia urmand sa fie sanctionati disciplinar.

"Urmare cercetarilor disciplinare din ziua de 10 ianuarie 2015, efectuate la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov din dispozitia directorului general al CNADNR, ing. Narcis Neaga, s-a constatat ca, pentru lipsa actiunii preventive si constante cu material antiderapant, specifica sezonului de iarna, se fac vinovati seful Sectiei Drumuri Nationale Brasov, Nicolae Badescu si seful Districtului Valea Homorod (sef district cu preluare de atributii) Anca Ciolan. In perioada imediat urmatoare, persoanele mentionate vor fi sanctionate disciplinar", arata Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) intr-un comunicat de presa, citat de Mediafax.

Cercetarile disciplinare au fost facute de CNADNR dupa ce un autobuz de calatori a derapat si s-a rasturnat, sambata dimineata, pe DN1, intre localitatile Codlea si Ghimbav, din cauza conditiilor meteo-rutiere nefavorabile, a precizat sursa citata.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Brasov, comisar sef Liviu Naghi, declara ca accidentul s-a petrecut in jurul orei 09.00, dupa ce soferul autobuzului, care apartine companiei Codreanu si face curse locale, a pierdut controlul volanului si s-a rasturnat pe o parte, in afara carosabilului.

"Soferul nu a adaptat viteza la conditiile de drum, iar autovehiculul s-a rasturnat. In autobuz se aflau 15 pasageri si, din fericire, a fost ranita usor o singura persoana", a spus reprezentantul Politiei Brasov.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Brasov a intervenit cu trei ambulante, insa a fost nevoie doar de una singura, care a preluat-o pe persoana ranita.Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Brasov, Ciprian Sfreja, victima acuza dureri la cap si a fost transportata la spital pentru investigatii.

Tot sambata dimineata, in acceasi zona a mai avut loc un accident rutier, o autoutilitara rasturnandu-se pe sosea. In urma accidentului, doua persoane au fost ranite si transportate cu ambulantele la spital.