Sambata, vremea va continua sa se incalzeasca, astfel ca va deveni usor mai calda decat in mod normal pentru aceasta data, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, potrivit Mediafax.

Maximele termice vor fi cuprinse intre 1 si 9 grade, iar minimele se vor incadra in general intre 0 si 5 grade. In vestul, nord-vestul si centrul tarii cerul va fi mai mult noros si, mai ales in cursul zilei, pe arii extinse vor cadea precipitatii mixte la munte si predominant sub forma de ploaie in rest. In Banat si Crisana izolat se vor cumula cantitati de peste 15 l/mp. In celelalte regiuni, innorarile vor fi temporare si se vor semnala izolat ploi slabe. Pe spatii foarte mici vor mai fi conditii de producere a poleiului. Vantul va sufla moderat, cu intensificari indeosebi in sud-vest si est, unde rafalele vor fi de 45...50 km/h, precum si la munte, unde pe creste rafalele vor depasi 70...80 km/h, iar ninsoarea va fi viscolita sau zapada spulberata, in special in Carpatii Orientali si Meridionali.

LA MUNTE:

Sambata, vremea va continua sa se incalzeasca, astfel ca va deveni usor mai calda decat ar fi normal pentru aceasta data. In Carpatii Occidentali si Orientali, cerul va fi mai mult noros si, mai ales in cursul zilei, pe arii extinse vor cadea precipitatii mixte. Izolat se vor cumula cantitati de peste 15 l/mp. In restul zonei montane, innorarile vor fi temporare, iar precipitatiile se vor semnala local. Pe spatii foarte mici vor fi conditii de producere a poleiului. Vantul va avea intensificari, iar pe creste va fi tare viscolind si spulberand zapada.

LA BUCURESTI:

Vremea va continua sa se incalzeasca, sambata. Cerul va fi temporar noros, iar conditiile de precipitatii vor fi reduse. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 7 grade, iar cea minima va fi de 0...1 grad.

IN TARA:

Duminica, valorile termice diurne vor continua sa creasca, astfel incat se vor situa cu mult peste normele multianuale caracteristice perioadei, indeosebi in sudul si sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 14 grade, iar cele minime se vor incadra intre -3 si 4 grade. Cerul se va innora treptat si mai ales noaptea, aria precipitatiilor se va extinde dinspre vestul si nord-vestul tarii si va cuprinde toate regiunile. La inceput vor predomina ploile, apoi vor fi mai ales lapovite si ninsori. Izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate. In a doua parte a intervalului vantul se va intensifica in majoritatea zonelor, iar la munte va fi tare.

LA MUNTE:

Valorile termice diurne vor continua sa creasca, duminica, indeosebi in masivele sudice si sud-estice, astfel incat se vor situa cu mult peste normele multianuale caracteristice perioadei. Cerul va avea innorari si, mai ales dupa-amiaza si noaptea, aria precipitatiilor se va extinde dinspre Carpatii Occidentali si nordul Carpatilor Orientali si va cuprinde toata zona montana. La inceput precipitatii vor fi mixte, apoi vor fi doar ninsori. Izolat pot fi cantitati de apa mai insemnate. In a doua parte a intervalului vantul se va intensifica, iar in zona inalta va sufla tare.