Ambasadorul Chinei in Romania, Huo Yuzhen, a enumerat, marti, o serie de produse romanesti care se gasesc pe piata chineza si a indemnat si alti producatori romani sa intre pe aceasta piata, transmite Agerpres.

"In zilele noastre cetatenii chinezi pot gusta la ei acasa Feteasca Neagra, vinul romanesc, si apa minerala Borsec. Aceasta demonstreaza interconexiunile dintre piata romaneasca si cea chineza la toate nivelurile. Invitam si mai multe produse romanesti sa intre pe piata chineza", a afirmat diplomatul chinez la receptia de ramas bun pe care a organizat-o la sediul Ambasadei.

Huo Yuzhen a aratat ca efortul bilateral a facut ca "edificiul relatiilor chino-romane" sa fie unul "mai stabil si mai spectaculos".

"Increderea politica este precum un acoperis al acestui edificiu, fiind pilotul pentru ca relatiile bilaterale sa mearga pe un drum de dezvoltare sanatoasa. (...) Functionarea fara probleme a mecanismului de cooperare, intelegerea celor doua state si increderea reciproca se adanceste pe zi ce trece, impulsul bun al relatiilor chino-romane ne inspira. Cooperarea economico-comerciala poate fi numita coloana acestui edificiu care a adus un sprijin sustinut pentru dezvoltarea continua a relatiilor bilaterale", a adaugat oficialul chinez.