Presedintele Klaus Iohannis va conduce, marti, prima sedinta din acest an a Consiliului Superior al Magistraturii, in care se va alege noua conducere a institutiei, anunta Administratia Prezidentiala intr-un comunicat.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, va conduce marti, 6 ianuarie a.c., incepand cu ora 10.00, prima sedinta din acest an a Consiliului Superior al Magistraturii. Pe ordinea de zi se afla prezentarea raportului de activitate a CSM pe anul 2014 si alegerea noii conduceri a institutiei", se arata in comunicatul Presedintiei.

"Principalul rol constitutional al Consiliului este acela de garant al independentei justitiei", mai precizeaza comunicatul.

Plenul CSM se reuneste marti, de la ora 10.00, pentru a-si alege noua conducere, pentru functia de presedinte candidand judecatorii Alexandru Serban si Marius Tudose, iar pentru vicepresedinte, procurorul Bogdan Gabor.

Pe ordinea de zi a sedintei de marti a plenului CSM se mai afla prezentarea raportului de activitate al institutiei pe anul 2014, in mandatul judecatorului Adrian Bordea, presedinte, si al procurorului Gheorghe Muscalu, vicepresedinte.