Cea mai scazuta temperatura din tara in aceasta iarna, de minus 31 de grade Celsius, a fost inregistrata, miercuri dimineata, la Intorsura Buzaului, in judetul Covasna, in timp ce la Miercurea Ciuc au fost minus 26 de grade Celsius, iar la Brasov minus 24,7 grade Celsius. Minima nationala a acestei ierni, de minus 31 de grade Celsius, a fost masurata la statia meteo din Intorsura Buzaului miercuri dimineata, in jurul orei 7.30, anunta Mediafax.

"A fost preconizata de cateva zile o temperatura foate scazuta, de minus 25 de grade Celsius, dar in depresiuni intotdeauna scade mai mult. A fost foarte frig in aceasta dimineata la noi, cel mai frig din tara pana acum¬, a precizat meteorologul Ciprian Bularca de la statia meteo din Intorsura Buzaului.

Meteorologul Nicolae Rusan de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu a spus, la randul sau, ca temperaturi extrem de scazute s-au inregistrat in toata Transilvania, minimele diminetii variind intre minus 26 de grade Celsis la Miercurea Ciuc si minus 20 de grade la Odorheiu Secuiesc, in judetul Harghita, in timp ce in judetul Brasov cel mai frig, minus 24,7 grade Celsius, a fost in municipiul Brasov, iar cel mai cald, minus 23,8 grade, in localitatea Fagaras.

In judetul Alba, temperaturile minime ale diminetii de miercuri au fost cuprinse intre 22,1 grade Celsius la Sebes si minus 18,5 la Alba Iulia, in judetul Sibiu au fost la minus 23,6 grade Celsius la Dumbraveni si minus 17 grade la Boita, iar in judetul Mures cea mai scazuta temperatura, de minus 17,7 grade Celsius, s-a inregistrat la Targu Mures si cea mai ridicata, minus 13,3 grade, la Batos.

Meteorologii avertizeaza ca noaptea de Revelion si dimineata de joi vor fi chiar mai reci.