Trei drumuri nationale, in judetele Galati, Vaslui si Bacau, raman inchise in urma ninsorii abundente si viscolului, in timp ce pe altele se mentin restrictii sau se circula cu dificultate din cauza conditiilor meteo, informeaza Mediafax.

Potrivit comunicatului Infotrafic, raman inchise, in urma ninsorii abundente si a viscolului, urmatoarele tronsoane de drumuri nationale: DN24D Tulucesti - Varlezi (jud. Galati), DN24A Husi - Murgeni (jud. Vaslui) si DN11A Podu Turcului (jud. Bacau) - Barlad (jud. Vaslui). Circulatia a fost reluata, in conditii de iarna, pe DN23B Maicanesti - Ciorasti, in judetul Vrancea.

Pe drumurile nationale din judetul Tulcea (DN22, DN22D, DN22E, DN22F, DN22A) si pe DN24B Husi - Albita se circula cu restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone. Pe DN2F Ivanesti (judetul Vaslui) - limita cu judetul Bacau se mentine restrictia pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

In judetul Prahova, pe DN1, pe Valea Prahovei, traficul rutier a inceput sa scada in intensitate. Inca sunt coloane de autovehicule de la intarea in Sinaia pana in Busteni, dar fluenta circulatiei este din ce in ce mai buna. In zona Puchenii Mari si intre Ploiesti si Banesti s-a format ceata, vizibilitatea fiind sub 100 de metri.

Pe autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti ceata reduce vizibilitatea la aproximativ 20 de metri pe portiunea cuprinsa intre kilometrii 14 si 31 si sub 100 de metri intre kilometrii 31 si 68, iar pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti s-a lasat ceata intre kilometrii 11 si 36.

In judetul Ilfov, pe DN1 si pe DN2, ceata reduce vizibilitatea sub 100 de metri.

In unele zone portiunile de carosabil uscat pot alterna cu altele acoperite cu gheata sau zapada, avertizeaza Centrul Infotrafic.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare, valabila pana pe 2 ianuarie, la ora 10.00, referitoare la vreme deosebit de rece. De asemenea, la noapte si in cursul zilei de maine vantul va avea intensificari temporare in sudul Moldovei, jumatatea estica a Munteniei si in Dobrogea, spulberand zapada deja depusa.

ORA 14.00: Circulatia rutiera a fost reluata, in conditii de iarna, pe toate tronsoanele autostrazii A2 Bucuresti - Constanta, pe DN23 Focsani - Maicanesti, pe DN21A Baraganul - Tandarei, pe DN24 Cosmesti - Tecuci, pe DN25 Sendreni - Tecuci, pe DN67C Novaci - Ranca, pe DN2B Buzau - Braila - Sendreni, pe DN21 Braila - Baraganul - Slobozia si pe DN22 Ramnicu Sarat - Baile (judetul Buzau), pe ultimele doua cu restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone. Mai multe troansoane de drumuri nationale raman inchise.

Raman inchise:

DN22 Gradistea (jud. Braila) - Babadag (jud. Tulcea);

DN2N Bogza - Dumbraveni (jud. Vrancea);

DN23B Maicanesti - Ciorasti (jud. Vrancea);

DN23A Gologanu - Ciorasti (jud. Vrancea);

DN24D Tulucesti - Varlezi (jud. Galati);

DN11A Podu Turcului (jud. Bacau) - Barlad (jud. Vaslui);

DN22D Macin - Horia (jud. Tulcea);

DN22E Garvan - I.C.Bratianu (jud. Tulcea);

DN22F Izvoarele - Nalbant (jud. Tulcea);

DN22A Cataloi (jud. Tulcea) - Harsova (jud. Constanta);

DN24A Husi - Murgeni (jud. Vaslui);

DN24B Husi - Albita (jud. Vaslui);

DN2F Bacau - Ivanesti (jud. Vaslui).

Pe principalele drumuri nationale traficul rutier este mai intens decat in mod obisnuit. Pe DN1 s-au format coloane de autovehicule la Comarnic si Busteni, pe sensul de mers dinspre Bucuresti. Pentru evitarea acestora, le recomandam conducatorilor auto care se indreapta catre Brasov sa foloseasca ruta alternativa DN1A Ploiesti - Cheia - Sacele.

In judetul Arges, valorile de trafic sunt deja ridicate pe DN7 Pitesti - Ramnicu Valcea si au inceput sa creasca si pe DN65 Pitesti - Slatina.

In judetul Neamt, se circula in coloana pe DN2, la intrarea in municipiul Roman dinspre Bacau, din cauza unui autotren ramas in pana. Se estimeaza ca traficul rutier va reveni la normal peste o jumatate de ora.