Principele Radu a apreciat, intr-un interviu, faptul ca presedintele Klaus Iohannis este primul care, inainte de orice alti pasi institutionali, a deschis intai poarta Palatului Elisabeta, informeaza Digi24.

Principele Radu al RomanieiFoto:

"Domnul Presedinte ales e primul care, in primele ore ale victoriei sale, a deschis intai poarta Palatului Elisabeta inainte de orice alti pasi institutionali. Aceasta arata, mai bine decat orice alt gest facut de cineva, ca Institutia Coroanei nu ia locul nimanui¬ Ea este in complementaritate cu absolut orice alta forma a puterii politice si administrative care are ca scop consolidarea Romaniei.

Este o foarte mare bucurie pentru Majestatea Sa ca, dupa 25 de ani, Romania a ajuns intr-un astfel de punct. Evenimentul este definitoriu pentru intreaga natiune¬ o semnificatie larga, nationala", se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a Casei Regale a Romaniei.

Fragmentul este o parte dintr-un interviu in care Principele Radu a vorbit despre relatia dintre Casa Regala si Presedintie.

"Sibianul e mandru in aceste zile. Sentimentul pe care il incearca este foarte personal ca si cum cineva din familia lui l-a facut mandru. Aceasta inseamna ca si urbea este o familie. Si daca romanii au ca un simbol familia regala inseamna ca si natiunea este o familie. Si daca pe oamenii ii lasi sa se exprime in functie de ceea ce simt, ei se duc instinctiv catre sentimentele fundamentale. Asa cum isi iubesti mama si tata si copiii, tot asa iti iubesti si urbea sau natiunea. Si acesta este de fapt cel mai durabil si mai frumos dintre sentimente", a declarat Principele Radu.