Valorile termice vor continua sa scada, marti, astfel ca vremea va fi deosebit de rece, geroasa in special dimineata si noaptea, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, potrivit Mediafax.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre -10 si -4 grade, iar cele minime se vor incadra intre -19 si -10 grade, mai scazute in depresiuni, spre - 25 grade, dar si usor mai ridicate pe litoral. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in regiunile sudice si estice, precum si in zona de munte, unde, mai ales in cursul zilei, pe arii restranse va fulgui. Vantul va mai avea unele intensificari in estul tarii si pe crestele montane, temporar spulberand zapada.

LA BUCURESTI:

Marti, valorile termice vor continua sa scada, vremea devenind deosebit de rece, geroasa in cursul noptii. Cerul va avea innorari si trecator va fulgui. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de -5...-4 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de -15 grade.

IN TARA:

Miercuri, vremea va fi geroasa dimineata si noaptea in toata tara, dar local gerul va persista chiar si pe parcursul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre -12 si -4 grade, iar cele minime se vor incadra intre -20 si -10 grade, mai scazute in zonele depresionare, pana in jurul a -25 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare in sud si in est, dar conditiile de fulguiala vor fi reduse. Vantul va avea intensificari mai ales ziua in Dobrogea, sudul Moldovei si in jumatatea estica a Munteniei, precum si la munte, zone unde va mai spulbera temporar zapada. Pe arii restranse in zonele joase, se va semnala ceata cu depunere de chiciura, mai ales in partea a doua a intervalului.