Guvernul Ponta a adoptat astazi o ordonanta de urgenta care prevede ca doctorii pot renunta la titlul de doctor, iar OUG-ul este aprobat la 2 saptamani dupa ce seful guvernului, Victor Ponta, a spus ca renunta la titlul de doctor. Legislatia spune ca nu poti legifera in interes propriu, iar “ordonanta asta este semnata de Ponta. Poate sa aiba o problema, pentru ca ceea ce face, face pentru el. Si este ordonanta, nu lege. Care este urgenta? Se incalca articolul 115 din Constitutie”, a declarat pentru HotNews.ro fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu.

Gheorghe IancuFoto: Agerpres

Intrebat ce se intampla cu persoanele care au primit sporuri salariale in baza titlului de doctor, fostul Avocat al Poporului a declarat pentru HotNews.ro ca “legea nu retroactiveaza, deci de acum inainte se pune problema. Dar cei care au deja titlul de doctor si renunta acum nu dau banii inapoi”.

Mi se pare ca aceasta ordonanta este in contextul celor din 1990 incoace: se intampla ceva si trebuie sa modificam legea pentru o persoana, pentru un caz, ceea ce nu e corect. Mergem din negativ in negativ”, a afirmat pentru HotNews.ro avocatul Gheorghe Iancu.

Amintim ca in noiembrie 2013 Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala Legea privind aprobarea Memorandumului dintre statul roman si Rompetrol, unul dintre argumente fiind ca nu poti legifera in interes propriu.

Citeste si: