Toate porturile din Constanta - Midia, Mangalia, Constanta Sud-Agigea si Constanta Nord - sunt din nou inchise din cauza vantului puternic, potrivit Centrului Infotrafic, anunta Mediafax. Masura a fost luata duminica, in jurul orei 20.00. Manevrele navelor au fost suspendate, in cursul noptii de vineri spre sambata, in toate porturile constantene, din cauza vantului puternic, ce sufla la rafala cu viteze de 70 - 80 km/h.

Potrivit autoritatilor portuare, operatiunile fusesera sistate in porturi, rand pe rand, incepand cu Mangalia si Constanta Sud - fluvial, deoarece vantul sufla cu viteze de 60 - 70 km/h la tarm, iar in larg atingea si depasi 80 km/h. Activitatea a fost apoi oprita si in porturile Constanta Nord si Midia.

Tot din cauza vantului puternic, a fost restrictionata si deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunare-Marea Neagra, prin ecluza de la Agigea catre portul Constanta Sud - fluvial.

Sambata seara, porturile Constanta Nord, Constanta Sud si Mangalia au fost redeschise, dupa ce, in cursul diminetii, fusesera inchise din cauza vantului puternic, care sufla cu viteze de 70 - 80 km/h. Portul Midia a ramas in continuare inchis.

De asemenea, a fost redeschis traficul si pe Canalul Dunare - Marea Neagra.