Autospecialele si senilatele au fost suplimentate in opt judete care vor fi sub cod portocaliu de ninsoare, ele fiind furnizate de inspectoratele pentru situatii de urgenta (ISU) din judetele care nu sunt sub astfel de avertizari, din dispozitia ministrului de Interne Gabriel Oprea, anunta Mediafax.

De la inspectoratele pentru situatii de urgenta care nu sunt sub atentionari de fenomene meteo periculoase au fost mobilizate 12 autospeciale si senilate care vor actiona in aceasta noapte in opt judete, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

De la ISU Iasi s-a deplasat in judetul Vaslui o autospeciala de transport persoane si victime multiple (ATPVM - autospeciala de capacitate mare, 4x4) si o senilata, iar catre judetul Bacau o alta ATPVM. Totodata, judetele Arges si Olt vor avea o capacitate de interventie sporita intrucat beneficiaza, fiecare, de cate o autospeciala tip ATPVM din cadrul ISU Dolj.

Trei mijloace de interventie au plecat de la ISU Mures catre judetul Buzau (o autospeciala tip ATPVM) si catre judetul Braila (o senilata si o autospeciala tip ATPVM).

De asemenea, de la ISU Bucuresti au fost trimise in judetele Ialomita si Buzau doua autospeciale tip ATPVM.

ISU Timis a trimis catre judetul Dambovita o autospeciala tip ATPVM si o senilata, iar de la Unitatea Speciala de Interventie in Situatie de Urgenta Ciolpani a fost trimisa o senilata in ajutorul autoritatilor din judetul Ialomita.

Toate aceste mijloace tehnice de interventie au echipaje complete si sunt pregatite sa actioneze incepand din aceasta noapte, potrivit MAI.

Meteorologii au instituit cod portocaliu de ninsori si viscol in 10 judete din estul si sudul tarii, in timp ce alte 25 de judete vor fi sub cod galben, de duminica seara, la ora 20.00, timp de 24 de ore.

Codul portocaliu de ninsori, viscol, precipitatii mixte si polei este valabil in judetele Buzau, Vrancea, Braila, Ialomita, Galati, Vaslui, Bacau, precum si in zona de munte a judetelor Arges, Dambovita si Prahova.

In Capitala si alte 25 de judete din tara, respectiv Ilfov, Giurgiu, Mehedinti, Dolj, Gorj, Olt, Teleorman, Valcea, Calarasi, Constanta, Tulcea, Neamt, Suceava, Botosani, Iasi, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Covasna, Brasov, Maramures, Sibiu, Alba, Hunedoara si Caras-Severin, va fi cod galben de ninsori, viscol, precipitatii mixte si polei, in acelasi interval.

Pana in prezent, din cauza conditiilor meteo a fost inchis doar un drum judetean - DJ 582E, sectorul Prislop-Semenic (judetul Caras Severin).

Totodata, Centrul Infotrafic anunta la ora 15.00 ca taficul rutier se desfasoara in conditii de ninsoare pe drumurile nationale si europene din judetele Arad, Alba, Hunedoara, Timis, Caras-Severin, Gorj, Valcea si Mehedinti, inclusiv pe tronsoane ale autostrazii A1.