Drumul national 1 este foarte aglomerat, duminica, in zona statiunilor de pe Valea Prahovei, unde pe sensul de coborare dinspre munte se circula in coloana, cu viteza redusa, in conditiile in care mii de turisti se intorc acasa de la munte, politistii recomandand ca alternativa DN 1 A, anunta Mediafax.

Circulatia pe drumul national 1 se desfasoara cu dificultate, duminica, in zona statiunilor de pe Valea Prahovei, pe sensul de mers Brasov - Bucuresti circulandu-se in coloana.

Astfel, conform datelor furnizate de catre reprezentantii Politiei Prahova, coloana de masini se intinde intre statiunile Predeal si Busteni, pe acest tronson al DN 1 circulandu-se cu viteza redusa, insa fara a exista blocaje in trafic. Carosabilul este umed, dar neacoperit de zapada.

Un numar de 20 de politisti de la Politia Rutiera Prahova actioneaza pe DN 1, la Busteni, Sinaia si Comarnic, pentru fluidizarea circulatiei.

Pe sensul de urcare catre munte pe Valea Prahovei traficul rutier se desfasoara in conditii normale.

Mii de turisti care au petrecut vacanta de Craciun sau weekend-ul in statiunile de pe Valea Prahovei si din Brasov se indreapta spre Ploiesti si Bucuresti, duminica dupa-amiaza.

In conditiile in care drumul este foarte aglomerat, Politia recomanda soferilor ca ruta alternativa DN 1 A, care face legatura intre Brasov si Ploiesti pe ruta Sacele - Cheia - Valenii de Munte. Soferii sunt sfatuiti sa circule cu viteza redusa si sa nu se angajeze in depasiri riscante.