Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de ninsori, viscol, precipitatii mixte si polei, valabila pentru judetele Buzau, Vrancea, Braila, Ialomita, Galati, Vaslui, Bacau, precum si in zona de munte a judetelor Arges, Dambovita si Prahova, incepand de duminica noaptea.

Cod galben si cod portocaliu de ninsori si viscol Foto: ANM

Potrivit meteorologilor, in zonele amintite, in a doua parte a noptii de duminica spre luni si in cursul zilei de luni, 29 decembrie, cantitatile de precipitatii vor depasi izolat 40...50 l/mp.

Vantul va avea rafale de peste 70 - 80 km/h, viscolind si troienind zapada, iar vizibilitatea va scadea sub 50 de metri.

Totodata, duminica seara, de la ora 20:00 intra in vigoare o avertizare cod galben de ninsori abundente valabila pana luni la ora 20:00.

Ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a tarii, iar in jumatatea sudica a Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei si nordul Olteniei vor fi abundente si se va depune un strat nou si consistent de zapada. In Dobrogea, iar in prima parte a noptii si in jumatatea de sud-est a Munteniei, precipitatiile vor fi mixte si se va depune polei.

In Muntenia, Moldova, Dobrogea si estul Olteniei, vantul se va intensifica si va depasi la rafala 70 km/h, viscolind si troienind zapada.

ANM noteaza ca in sudul Banatului, in a doua parte a zilei de duminica, 28 decembrie, vantul va avea intensificari cu viteze de 60 - 70 km/h, dupa care va slabi treptat in intensitate.