Un incendiu puternic a izbucnit, in noaptea de marti spre miercuri, la Manastirea Poiana Marului din localitatea buzoiana Bisoca, doua corpuri de cladire din incinta lacasului de cult fiind distruse de flacari, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Buzau, incendiul de la Manastirea Poiana Marului a fost anuntat la 112, in jurul orei 2.20, de una dintre cele doua maicute care locuiesc in lacasul de cult.

Doua autospeciale de la Detasamentul de Pompieri Buzau s-au deplasat la locul incendiului, interventia desfasurandu-se cu dificultate din cauza traseului greu accesibil.

La sosirea pompierilor, incendiul cuprinsese doua corpuri de cladire din lemn, existand pericolul ca flacarile sa se extinda si la constructiile invecinate.

Incendiul a fost stins dupa doua ore, fara sa fie inregistrate persoane ranite, ci doar pagube materiale, valoarea acestora fiind estimata la 20.000 de lei.

Pompierii au stabilit ca flacarile au izbucnit, cel mai probabil, de la un cos de fum neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.