Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a anuntat, marti, ca procedurile de interventie in situatii de urgenta vor fi regandite si ca exista acordul in acest sens dat de premierul Victor Ponta. Anuntul vine dupa accidentul aviatic de saptamana trecuta, cand un elicopter SMURD cu patru oameni la bord s-a prabusit in lacul Siutghiol, fara sa existe supravietuitori.

Gabriel OpreaFoto: Agerpres

Potrivit lui Oprea, aceste proceduri vor fi reanalizate "in regim de urgenta", dupa tragedia in care patru oameni si-au pierdut viata, in urma prabusirii unui elicopter SMURD in lacul Siutghiol.

"Am sprijinul premierului sa regandim procedurile", a spus vicepremierul Gabriel Oprea.

Ministru Afacerilor Interne a mai spus ca astfel de analize s-au realizat "la nivelul fiecarui judet".

Gabriel Oprea a precizat si ca interventiile aeriene in situatii de urgenta, pe durata in care elicopterele SMURD sunt tinute la sol, vor fi asigurate de celelalte aparate de zbor ale MAI, respectiv patru elicoptere, doua aeronave si un avion. La nevoie, a mai spus ministrul, se va putea apela si la sprijinul Ministerului Apararii Nationale.

Elicopterul cazut in lacul Siutghiol este al doilea accident aviatic din acest an soldat cu victime. PE 20 ianuarie, un avion care se deplasa in vederea unui transplant s-a prabusit in muntii Apuseni, iar pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata in acel accident.