Noua persoane suspectate de infractiuni cu violenta si proxenetism au fost retinute, luni seara, dupa ce in cursul diminetii au avut loc mai multe perchezitii in municipiul Buzau si in localitatile Vadu Pasii, Cochirleanca si Ulmeni, potrivit Mediafax.

Potrivit comisarului sef Florina Crucianu, de la IPJ Buzau, la perchezitiile desfasurate, luni, au participat 135 de politisti,precum si jandarmi si politisti locali, actiunea vizand depistarea mai multor persoane banuite de comiterea de infractiuni cu violenta si proxenetism.

Conform sursei citate, politistii au facut 11 perchezitii domiciliare in municipiul Buzau si in comunele Vadu-Pasii, Cochirleanca si Ulmeni, concomitent cu blocarea zonelor vizate, instituind filtre rutiere.

"In urma perchezitiilor, politistii au gasit si ridicat in vederea continuarii cercetarilor doua spray-uri lacrimogene si o bata de basseball, iar opt persoane au fost conduse la sediul Politiei. De asemenea, au fost conduse la sediul Politiei alte sase persoane, in vederea audierii. In urma cercetarilor, politistii au luat masura retinerii pentru 24 de ore impotriva a noua persoane, pentru proxenetism, lovire sau alte violente si tulburarea ordinii si linistii publice", a declarat, luni seara, pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al IPJ Buzau, Florina Crucianu.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, unii dintre cei retinuti sunt acuzati ca ar fi trimis mai multe tinere sa se prostitueze in municipiul Buzau, iar banii astfel obtinuti si i-au insusit. Unii dintre cei noua retinuti sunt banuiti ca au provocat scandaluri mari in municipiul Buzau, soldate cu ranirea grava a unor persoane care au necesitat zeci de zile de spitalizare pentru a se vindeca.

Potrivit surselor citate, cele noua persoane retinute sunt extrem de periculoase si fac parte dintr-un clan de interlopi care actioneaza in principal in cartierele marginase ale municipiului Buzau. Persoanele retinute urmeaza sa fie prezentate, marti, instantei cu propunerea de arestare preventive.