Ovidiu Tender a anuntat luni ca va ataca in apel sentinta Tribunalului Bucuresti prin care este condamnat la 11 ani si patru luni de inchisoare in dosarul RAFO-Carom si ca grupul pe care il conduce nu are probleme financiare ci se afla, din contra, intr-o situatie economica "foarte buna".

Ovidiu TenderFoto: Hotnews

"(...) activitatea grupului pe care îl conduc este, într-o bună măsură, independentă de persoana mea privată. Companiile din grup au fiecare un management propriu, care se ocupă de buna lor funcționare, iar strategia de ansamblu a fost stabilită pentru ani buni de aici înainte", spune Tender, intr-un comunicat de presa.

Acesta afirma ca "nu există probleme financiare, gradul de îndatorare la nivelul grupului este scăzut", iar situatia economica este "foarte bună, mai ales având în vedere condițiile generale din România".

"De asemenea, investițiile realizate în Africa s-au dovedit foarte inspirate și au adus rezultate spectaculoase. Din acest punct de vedere, nu există niciun motiv de îngrijorare", incheie acesta.

Tribunalul Bucuresti a decis marti condamnarea omului de afaceri Ovidiu Tender la 11 ani si patru luni de inchisoare si a lui Marian Iancu la 13 ani si opt luni de detentie in dosarul RAFO-Carom, potrivit Agerpres. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Instanta a mai decis plata in solidar de catre inculpatii - Ovidiu Tender, Marian Iancu, Cicilia Dumitrescu si Marin Badea - a sumei de 1.388.282.035.175 lei vechi catre SC Carom SA, la care se adauga majorarile si penalitatile aferente calculate potrivit legislatiei fiscale in vigoare, de la data producerii prejudiciului si pana la data executarii integrale a platii.

In dosar, Ovidiu Tender a fost trimis in judecata pentru inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei, in forma calificata si continuata, constituirea si apartenenta la un grup de crima organizata, spalare de bani si spalare de bani in forma continuata.

Dosarul RAFO-Carom este unul dintre cele mai lungi procese din istoria justitiei din Romania, fiind trimis la instanta in august 2006.

Rechizitoriul a fost intocmit de Alina Bica, pe atunci procuror sef birou la DIICOT.