​Decesul lui Dumitru Sechelariu in 2013 a reprezentat sfarsitul unei epoci pentru orasul Bacau pe care acesta l-a condus intre 1996 si 2004. O personalitate controversata - fost mecanic auto, patron de sali de jocuri cu "pacanele", din sponsor al politicienilor a devenit el insusi o figura importanta a Moldovei.

In 1992 a preluat echipa de fotbal din oras la rugamintile lui Viorel Hrebenciuc si a dus-o pana in cupele europene. Afacerile lui Sechelariu s-au intins in oras, de la Fabrica de hartie Letea la compania de transport locala. Ii placea sa se intutileze "primarul guvizilor", cum cu drag isi alinta alegatorii. Era un rechin intre guvizi iar in urma lui au ramas grupuri de interese, lupte intre carteluri, bancuri intregi de pradatori cu veleitati de rechini.

Declinul lui Sechelariu a inceput in 2004, odata cu pierderea alegerilor, surpriza neplacuta care l-a marcat pana la sfarsitul vietii. Noul primar, Romeo Stavarache, un necunoscut la acea data, cu credibilitate maxima a preluat orasul, dar, se pare, ca si "tarele" fostului edil. Potrivit procurorilor DNA, Romeo Stavarache a pretins si a primit prin intermediari sume de bani de la diversi oameni de afaceri din Bacau.

Citeste mai mult pe Stirile ProTV