Doua persoane au decedat si alte sapte au fost ranite dupa ce un autocar, care venea din Italia si se indrepta spre judetul Suceava, s-a rasturnat in sant, in localitatea Mohu, judetul Sibiu, pe DN1 la intrarea pe autostrada, anunta Directia de informare si Relatii Publice a Ministerului de Interne, intr-un Buletin Informativ citat de Agerpres.

"Accidentul s-a soldat cu decesul a doua persoane si ranirea altor sapte, care au fost transportate la spital, trei fiind in stare grava. Din primele verificari a reiesit ca autocarul s-a rasturnat in sant dupa ce soferul a tras brusc de volan pentru a evita coliziunea cu autoturismul din fata", precizeaza MAI, in comunicatul citat.

Potrivit sursei mentionate, dupa primirea apelului privind producerea accidentului, la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu a fost pus in aplicare planul rosu de interventie care prevede mobilizarea de forte si mijloace auto suplimentare.

"La fata locului s-au deplasat patru autospeciale complexe de interventie si de descarcerare si doua autospeciale SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu, precum si cinci ambulante din cadrul serviciului judetean de ambulanta Sibiu. Totodata la locul accidentului au actionat sapte politisti rutieri si echipa de cercetare", informeaza comunicatul MAI.

MAI precizeaza ca, in urma accidentului care a avut loc duminica dimineata in jud. Sibiu si in care a fost implicat un autocar ce se intorcea din Italia, viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a cerut Departamentului pentru Situatii de Urgenta "sa monitorizeze actiunea de interventie a efectivelor MAI si sa fie informat cu privire la evolutia starii ranitilor".