Presedintele ales Klaus Iohannis a declarat intr-un interviu pentru publicatia britanica The Independent ca isi propune sa transforme radical viata politica romaneasca cat timp se va afla la putere, aratand ca "multe lucruri trebuie sa se schimbe" in Romania.

"Alegerea mea a fost cu siguranta o surpriza pentru analisti si chiar pentru proprii mei sustinatori, dar mai ales un soc imens pentru cea mai mare parte a politicienilor romani", a declarat Klaus Iohannis.

"Nu sunt un rebel, insa sunt un alt tip de politician", cpresedintele ales, adaugand ca, in opinia sa "acesta este unul dintre principalele motive pentru care am primit un numar foarte mare de voturi".

Unul dintre factori a fost campania lui de mare succes pentru a atrage tinerii alegatori prin platformele de social media: "Am fost uimit de numarul mare de sustinatori de pe Facebook la sfarsitul campaniei mele. Acum, acestia sunt in jur de 1,3 milioane. Nu mi-am imaginat ca voi fi politicianul numarul unu din Europa pe Facebook".

Iohannis a afirmat ca intentioneaza sa transforme viata politica cat timp ce se va afla la putere. "Cred ca am avut prea mult spectacol, prea multe dezbateri sterile, si nu suficiente solutii. (...) Multe lucruri trebuie sa se schimbe", a declarat IOhannis pentru publicatia britanica.

La 25 de ani de la Revolutia din Romania care a condus la inlaturarea regimului comunist, Klaus Iohannis afirma ca, pana la sfarsitul mandatului sau, 'Romania trebuie sa fie o democratie care functioneaza mai bine. Atunci nimeni nu ar trebui sa puna sub semnul intrebarii statul de drept din Romania. Sistemul de invatamant ar trebui sa fie suficient de bun pentru a ne face mandri. Oamenii ar trebui sa primeasca tratament decent in spitale, iar economia ar trebui sa fie suficient de buna pentru a incuraja romanii care traiesc in strainatate sa vina acasa", a incheie Klaus Iohannis.