Deciziile Curtii Constitutionale sunt general obligatorii, in conformitate cu Legea fundamentala, iar Parlamentul trebuie sa dea acum o lege de respingere a OUG nr.55/2014, a declarat vineri presedintele CCR, Augustin Zegrean, citat de Agerpres.

Foto:

'Raspunsul il gasiti in Constitutie. Acolo scrie ca deciziile Curtii sunt general obligatorii. (...). Legea aceasta a fost de admitere a ordonantei si acum trebuie sa dea (n.r. - Parlamentul) o lege de respingere a ordonantei si in Constitutie, la art.115 alin. 8, scrie ca in cazul respingerii ordonantelor Parlamentul va scrie ce se intampla cu efectele care s-au produs. Deci, ei au facut-o, ei s-o dreaga', a raspuns Zegrean, la Palatul Parlamentului, unei intrebari referitoare la efectele juridice ale deciziei CCR prin care ordonanta privind migratia alesilor locali a fost declarata neconstitutionala.

El a adaugat ca in decizia Curtii se precizeaza ca Parlamentul, prin legea de respingere a ordonantei, trebuie sa stabileasca efectele produse de aceasta.

'Este text din Constitutie. Daca nu se respecta nici Constitutia, mai mult ce putem noi face? Daca ti-ar fi luat dumitale casa printr-o ordonanta care dupa aceea ar fi declarata neconstitutionala, ce-ai face? Ti-ai lua casa inapoi, nu? Asa ma gandesc si eu', a spus Zegrean.

Zegrean a amintit ca motivatia deciziei CCR privind OUG 55/2014 va fi data in termen de 30 de zile.

CCR a decis miercuri ca Legea pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind migratia alesilor locali este neconstitutionala.

Potrivit deciziei CCR, Parlamentul urmeaza sa reglementeze prin legea de respingere masurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a OUG 55/2014 pentru a le pune de acord cu decizia Curtii.

CCR a admis miercuri obiectia de neconstitutionalitate formulata de parlamentarii PNL si PDL si a constatat ca sunt neconstitutionale prevederile Legii pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind migratia alesilor locali.