Stire actualizata Drona - martor, care ar fi filmat elicopterul SMURD prabusit in lacul Siutghiol, a fost gasita, informeaza Digi24. Pe langa aceasta, scafandrii au mai gasit si alte fragmente din elicopter. Proprietarul dronei care ar fi filmat prabusirea elicopterului SMURD in lacul Siutghiol spune ca inregistrarea a durat trei-patru minute, iar la un moment dat a pierdut controlul aparatului, iar pana acum nu a aflat daca acesta a fost gasit de cineva si predat autoritatilor.

Este vorba de o camera de filmat purtata de o drona ce a cazut in lacul Siutghiol la putin timp dupa aparatul de zbor al Serviciului Medical de Urgenta Resuscitare si Descarcerare. Proprietarul dronei a venit la anchetatori si le-a spus ca vrea sa isi recupereze drona care s-a prabusit in lac, drona pe care el o trimisese sa filmeze tragedia de-abia intamplata.

Bogdan Dumitru, proprietarul dronei, a declarat, vineri, ca a aflat de pe Facebook ca un elicopter s-a prabusit in lacul Siutghiol si a plecat inspre statiunea Mamaia, luand drona cu el.

El a precizat ca imediat ce a ajuns la locul accidentului a inaltat drona, indreptand-o inspre o zona a lacului unde observase o pata de ulei.

"Am ridicat drona sa vad cine e pe mal si am trimis-o pe un punct din lac unde parea sa fie ulei, dar era kerosen. Am ridicat drona la 64 de metri altitudine si era o chestie care se agita acolo prinsa de ceva. Cand am incercat sa o duc mai jos am pierdut controlul dronei. Filmarea a durat trei-patru minute, asa imi aduc aminte", a spus Bogdan Dumitru.

El a spus ca nu isi explica de ce a pierdut controlul dronei.

"Cand o drona isi pierde controlul trebuie sa se duca in punctul de unde a plecat. Daca i se termina bateria, atunci cand ajunge la 20 la suta aterizeaza. Ea se afla atunci la 174 de metri de tarm si avea o viteza de cinci-sase metri pe secunda", a povestit Bogdan Dumitru.

Barbatul a mai spus ca a cautat drona incepand de luni seara, insa fara succes, iar vineri dimineata a primit un telefon de la o persoana care i-a spus ca drona a fost gasita si predata Politiei Mamaia de catre un angajat al unui hotel.

Ulterior, acesta a mers la Politie, unde i s-a spus ca drona ar fi la Parchetul Militar. Astfel, el a mers si la Parchetul Militar, insa procurorul l-a anuntat ca nu a primit deocamdata drona si il va contacta atunci cand o va avea.