Marius Popica a fost retras de la conducerea prefecturii Covasna si inlocuit cu subprefectul Sebastian Cucu, Vasile Oprea a fost schimbat din postul de prefect al judetului Mures cu Lucian Goga (PSD), iar Petres Sandor (UDMR) a fost retras din postul de prefect in cel de subprefect in Harghita. Postul de prefect al judetului Harghita a fost preluat de catre subprefectul Jean-Adrian Andrei, sustinut de PSD.

Cotactat de HotNews.ro, Marius Popica a declarat ca el a respectat legea amendand PCM si "probabil ca asta a deranjat", aratand ca si fostii prefecti au avut aceeasi problema.

"Asa cum am fost numit de premier, acum a considerat ca trebuie sa ma destituie. Eu mi-am vazut de treaba si am respectat legea si probabil ca asta a deranjat. In orice caz, nu se poate asa permanent, Munteanu e nebun, Marinescu e nebun, Popica e nebun, deci nu e in regula. Trebuie toate discutate si gasita o rezolvare legala", a declarat, pentru HotNews.ro, Marius Popica.

El a precizat ca a fost destituit din pozitia de prefect in timp ce se afla in concediu.

Modificarile au fost efectuate in prima sedinta a Guvernului Ponta IV.

In luna august a acestui an, Jean-Adrian Andrei pierdea postul de prefect in favoarea lui Petres Sandor, atunci subprefect, el spunand ca este vorba de o negociere politica.

Marius Popica lucra ca prefect in Covasna din luna aprilie, iar Vasile Oprea (UNPR) a preluat conducerea prefecturii Mures in luna august a acestui an, potrivit Mediafax.

Decizia vine dupa ce, sambata, primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, de la tribuna Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) al Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR), ca daca premierul Victor Ponta nu il va "instrui" pe prefectul de Covasna "sa lase in pace maghiarii", atunci in secuime s-ar putea intampla ce s-a intamplat in martie 1990 la Targu Mures.

"Il rog pe domnul Frunda sa isi roage seful, prim-ministrul Romaniei, sa il instruiasca pe prefectul de Covasna sa ii lase in pace pe maghiari. Ce fac prefectii il califica si pe el. (...) Daca nu, in secuime s-ar putea intampla ce s-a intamplat la Targu Mures in 1990", a spus Antal Arpad, potrivit traducerii oficiale.

In urma acestor declaratii ale lui Antal Arpad, procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala "in rem" pentru infractiunea de amenintare.

Intre 19 si 21 martie 1990 a avut loc la Targu Mures un conflict interetnic intre romani si maghiari, in urma caruia au murit cinci oameni, iar sute de persoane au fost ranite.