Sorin Cimpeanu, noul ministru al Educatiei, a declarat astazi ca solicitarea Universitatii din Bucuresti de retragere a titlului de doctor premierului Victor Ponta a ajuns la Minister. Cimpeanu a anuntat ca "avand la baza solicitarea prim-ministrului - cu o semnificatie profunda, nedorind sa afecteze prestigiul educatiei a facut aceasta solicitare -, pe baza acestei solicitari Universitatea din Bucuresti a adresat o cerere de retragere a titlului catre ministrul Educatiei. Solutia legala, calea prin care vom putea retrage titlul de doctor va fi aplicata cu celeritate", scrie Agerpres.

Sorin CimpeanuFoto: Agerpres

"Am inteles ca la minister a venit aceasta solicitare a Universitatii din Bucuresti cu privire la retragerea titlului de doctor domnului prim-ministru Victor Ponta. Nu voi face altceva decat sa respect legea si nu o sa temporizez in niciun fel ceea ce trebuie sa fac conform legii. Ca sa cunosc ce trebuie sa fac conform legii va trebui sa ma consult cu departamentul de specialitate si cu departamentul juridic de la minister", a declarat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Referitor la procedura prin care poate fi retras titlul, ministrul a afirmat: "Ceea ce cunosc in momentul de fata este faptul ca in anul 2003, pe baza propunerii Universitatii din Bucuresti, domnului Victor Ponta i s-a acordat titlul de doctor, acest lucru a fost certificat prin ordin de ministru. In momentul de fata, aceeasi universitate, avand la baza solicitarea prim-ministrului - cu o semnificatie profunda, nedorind sa afecteze prestigiul educatiei a facut aceasta solicitare -, pe baza acestei solicitari Universitatea din Bucuresti a adresat o cerere de retragere a titlului catre ministrul Educatiei. Solutia legala, calea prin care vom putea retrage titlul de doctor va fi aplicata cu celeritate".

"Este principiul simetriei actelor juridice si retragerea titlului poate fi facuta printr-un act de aceeasi valoare ca si actul prin care a fost conferit titlul de doctor", a explicat Sorin Cimpeanu, citat de Agerpres.

Reactia ministrului vine dupa ce Victor Ponta i-a trimis o scrisoare rectorului Mircea Dumitru, in care il "notifica" pe acesta ca renunta la titlul de doctor in drept acordat in anul 2003 de catre Universitatea Bucuresti, si dupa ce Universitatea a trimis o adresa oficiala la Ministerul Educatiei in care cere sa i retraga titlul de Doctor lui Victor Ponta.

Citeste si: