Ministerul Educatiei a stabilit pentru a treia oara castigatorii licitatiei de manuale scolare, la disciplina Comunicare in limba romana - clasa I (fostul Abecedar). Precedentele rezultate au fost contestate de editori de 2 ori la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, care a identificat de fiecare data nereguli in procedura prin care au fost desemnati castigatorii si a obligat Ministerul Educatiei sa reevalueze ofertele la aceasta materie. Surse apropiate situatiei au declarat pentru HotNews.ro ca 6 firme si asocieri au fost declarate castigatoare. Vezi mai jos castigatorii desemnati de aceasta data de Ministerul Educatiei si cine a disparut dintre castigatorii anuntati in septembrie. Si aceste rezultate pot fi contestate.

Fata de rezultatele anterioare anuntate de Ministerul Educatiei, noua reevaluare a adus urmatoarea modificare: asocierea Akademos Art SRL + Stand Agentie Difuzare Carte SRL nu se mai afla printre castigatori, locul sau fiind luat de Asocierea Editura Didactica si Pedagogica + Ascendia Design. Si aceste rezultate pot fi contestate, iar termenul limita de depunere a contestatiilor este 27 decembrie 2014, potrivit surselor HotNews.ro.

Intre timp, celelalte manuale print si digitale de clasele I si a II-a, conforme programei, au ajuns in clase. In acest moment, lipseste doar manualul de Comunicare in limba romana clasa I (fostul Abecedar).

Cine sunt castigatorii desemnati acum de Minister, la manualul de Comunicare in limba romana - clasa I, potrivit surselor HotNews.ro:

  • SC CD Press SRL Oferta 1
  • SC CD Press SRL Oferta 2
  • Grup Media Litera SRL+ Grup Editorial Litera SRL+SC SIVECO Romania SA
  • SC Intuitext SRL
  • S.C. Grupul Editorial Art SRL + S.C. Infomedia Pro SRL
  • Asocierea Editura Didactica si Pedagogica + Ascendia Design (la rezultatele anterioare, asocierea nu se afla printre castigatori; pe locul 6 era, in schimb, Akademos Art SRL + Stand Agentie Difuzare Carte SRL)

Aceasta este a treia tura de castigatori ai licitatiei pe care Ministerul Educatiei o desemneaza la aceasta disciplina, in urma contestatiilor. CNSC a obligat Ministerul sa reevalueze ofertele dupa ce a gasit nereguli procedurale si de fiecare data reevaluarea a adus modificari ale rezultatelor. Vezi mai jos cum au aratat rezultatele precedentelor evaluari.

Castigatorii anuntati pe 22 septembrie, dupa ce Ministerul a facut a doua evaluare a manualelor, obligat de CNSC:

  • SC CD Press SRL Oferta 1
  • SC CD Press SRL Oferta 2
  • Grup Media Litera SRL+ Grup Editorial Litera SRL+SC SIVECO Romania SA
  • SC Intuitext SRL
  • S.C. Grupul Editorial Art SRL + S.C. Infomedia Pro SRL
  • Akademos Art SRL + Stand Agentie Difuzare Carte SRL

4 august: Primii castigatori ai licitatiei pentru Manualul de Comunicare in limba romana clasa I

  • SC CD Press SRL Oferta 1
  • SC CD Press SRL Oferta 2
  • Grup Media Litera SRL+ Grup Editorial Litera SRL+SC SIVECO Romania SA

Ce se poate intampla de aici inainte

In termen de 10 zile de la comunicarea acestor rezultate catre firmele care au participat la licitatie, adica pana pe 27 decembrie 2014, se pot depune contestatii. Daca vor exista contestatii, CNSC trebuie sa le solutioneze in termen de 20 de zile de la primirea documentelor de la Ministerul Educatiei.

Daca nu vor fi depuse contestatii, Ministerul Educatiei si firmele castigatoare semneaza contractele, invatatoarele vor avea un anumit interval de timp la dispozitie pentru a analiza fiecare dintre cele 6 manuale castigatoare si pentru a se decide pe care il vor la clasa, dupa care editorii vor primi numarul de comenzi, vor da la tipar manualele, care ar putea ajunge pe bancile elevilor la finalul acestui semestru sau la inceputul semestrului al II-lea.

Care sunt firmele care au participat la licitatie pentru Manualul de Comunicare in limba romana clasa I si preturile ofertate

Ministerul Educatiei a estimat ca pretul unui exemplar de Manual de Comunicare in limba romana - Clasa I este 8,10 lei, cantitatea maxima de manuale pentru aceasta disciplina este de 678.000, conform acordului cadru, iar valoarea integrala estimata de minister este de 5.491.800 lei.

Ofertanti:

S.C. Humanitas S.A. + S.C. Read Forward S.R.L: 8,05 lei / manual

S.C. Aramis Print SRL: 5,97 lei

S.C. Grupul Editorial Art SRL + S.C. Infomedia Pro SRL: 6,5 lei

SC CD Press SRL: 4,78 - 4,65 lei (doua preturi pentru ca a depus doua oferte de manuale / ambele oferte au fost declarate castigatoare - n.red.)

Grup Media Litera SRL + Grup Editorial Litera SRL + SC Siveco Romania SA: 4,74 lei (oferta de asemenea castigatoare)

Insoft Developent&Consulting +S.C. Editura All SRL: 8,05 lei

Corint Junior SRL: 8 lei

Akademos Art SRL + Stand Agentie Difuzare Cart SRL: 7,3 lei

Editura Didactica si Pedagogica: 7,45 lei

Intuitext: 5,39 lei

Scurt istoric al castigatorilor licitatiei de manuale si al contestatiilor depuse:

  • Ministerul Educatiei a anuntat pe 4 august primele rezultate ale licitatiei de manuale scolare pentru clasele I si a II-a. Marii castigatori: CD Press si Siveco.
  • Noua edituri si companii care nu fusesera declarate castigatoare au contestat rezultatele la CNSC.
  • Pe 10 septembrie, CNSC a dat raspuns contestatiilor si a obligat Ministerul Educatiei sa reevalueze ofertele.
  • Ca urmare a reevaluarii ofertelor, Ministerul a desemnat pe 22 septembrie noi castigatori si a anuntat ca firmele participante la licitatie pot depune contestatie la aceste rezultatele pana pe 2 octombrie.  
  • Pe 2 octombrie, Asocierea Humanitas - Read Forward a contestat rezultatul reevaluarii facute de MEN in ceea ce priveste manualul de Comunicare in limba romana - clasa I
  • Intre timp, manualele digitale pentru celelalte discipline de la clasele I si a II-a au fost publicate pe edu.ro
  • Pe 18 noiembrie, CNSC a admis contestatia depusa de Humanitas-Read Forward si a obligat Ministerul Educatiei sa reevalueze toate ofertele pe care editurile le-au depus pentru aceasta disciplina
  • Ministerul Educatiei a efectuat reevaluarea, iar noii castigatori sunt cei mentionati mai sus

Citeste si: