Sicriele cu trupurile neinsufletite ale celor patru persoane care si-au pierdut viata in accidentul aviatic produs in judetul Constanta, unde un elicopter SMURD s-a prabusit in lacul Siutghiol, au fost duse in localitatile natale ale victimelor, unde au fost depuse la biserici, anunta Mediafax. Sicriul cu trupul neinsufletit al asistentei medicale Camelia Gabriela Harton a fost depus la Catedrala Arhiepiscopala din Constanta, unde a ramas in noaptea de marti spre miercuri, vegheat de zeci de persoane - rude, prieteni si colegi de la SMURD. Miercuri, sicriul cu trupul neinsufletit va fi dus la Navodari, localitatea natala a femeii.

Camelia Harton va fi inmormantata joi, la cimitirul central din Navodari, iar ceremonia religioasa va fi oficiata de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

Asistenta medicala Gabriela Harton avea 38 de ani si lucra la SMURD Constanta din 2008, de la infiintarea serviciului. Ea era vaduva de 11 ani si avea o fetita de 13 ani. De curand, asistenta incepuse o relatie cu un comandant de vas, Cristian Ciortan, pe care in ziua tragediei il anuntase, printr-un sms dat din elicopter, ca este insarcinata.

Sicriul cu trupul neinsufletit al doctoritei Laura Vizireanu a fost dus la Braila, fiind purtat pe umeri de colegii de la SMURD Braila si depus la Catedrala Nasterea Domnului. Pe la capataiul acesteia au trecut rude si colegi, dar au venit si oameni care nu au cunoscut-o, impresionati de tragedie, iar mama si baietelul doctoritei, dar si fostul sot al acesteia au vegheat-o peste noapte. Funeraliile vor avea loc joi.

Laura Vizireanu, care lucra la SMURD Constanta din 2008, de la infiintare, avea 39 de ani si era mama unui baietel de noua ani. Ea fusese casatorita cu fostul sef al Sectiei 3 Politie Constanta, Mircea Vizitiu, care acum conduce Politia Judeteana Braila.

Sicriul cu trupul neinsufletit al pilotului Petre Catuneanu a fost dus marti noapte la Buzau, fiind depus la capela Bisericii "Sfantul Stefan" din oras, unde a fost purtat pe brate de jandarmi.

Petre Catuneanu va fi inmormantat joi la Cimitirul Eroilor din Buzau.

Comandorul Petre Corneliu Catuneanu avea 47 de ani si era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de zece ani. Avea la activ 2.900 de ore de zbor, dintre care aproximativ 2.000 pe elicopter de tip EC 135. El era din Buzau, unde sotia sa, Laura Catuneanu, este profesor-educator la Liceul de Nevazatori, cei doi avand o fiica studenta.

Copilotul elicopterului SMURD care luni dupa-amiaza s-a prabusit in lacul Siutghiol, capitan comandor Ginel Claudiu Cracanel, a fost dus si el in localitatea natala - Mioveni. Sicriul cu trupul neinsufletit a fost depus la Catedrala "Sfintii Petru si Pavel", iar funeraliile vor avea loc joi.

Capitan comandorul Ginel Claudiu Cracanel avea 42 ani si era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de sapte ani, avand la activ 1.600 de ore de zbor, dintre care 500 pe elicopter de tip EC 135. El avea un copil de zece ani. In urma cu trei saptamani, primise titlul de cetatean de onoare al orasului sau natal, Mioveni, la ceremonie rugand asistenta sa tina un moment de reculegere pentru colegii sai morti in accidentul aviatic din Sibiu.