Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a declarat ca neconstitutionala sintagma "la momentul prelevarii mostrelor biologice" din articolul privind conducerea sub influenta alcoolului.

"Cu majoritate de voturi, a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca sintagma 'la momentul prelevarii mostrele biologice' din cuprinsul dispozitiilor art. 336 alin. (1) din Codul penal este neconstitutionala. Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului si instantei care a sesizat Curtea Constitutionala", informeaza un comunicat al CCR transmis marti si citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, argumentatiile retinute in motivarea solutiilor pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziilor, care se vor publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Articolul 336 alin. (1) din noul Cod penal prevede: "Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani sau cu amenda".