Presedintele ales, Klaus Iohannis, a pledat marti pentru includerea Educatiei intre prioritatile nationale, in cadrul unei intalniri pe care a avut-o la Timisoara cu cadrele didactice, cercetatorii si studentii Universitatii de Vest, in Aula Magna.

"Educaitia trebuie sa fie obligatoriu intre prioritatile nationale si nu din motivul aparent evident ca sunt dascal ci pentru ca asa se cade intr-o tara care vrea sa isi construiasca un viitor bun. Acest lucru l-am spus, il voi mai spune si il voi repeta pana cand educatia va deveni realmente o prioritate nationala", a spus Iohannis, care se afla la Timisoara pentru a participa la la ceremoniile dedicate implinirii a 25 de ani de la Revolutia din 1989.

"Stiu ca presedintele nu are nici atributie executiva in acest domeniu dar eu cred ca e o tema atat de importanta incat doar presedintele poate sa duca aceasta discutie despre ce vrem noi in Romania cu sistemul de educatie, sa duca aceasta tematica in spatiul public intr-o discutie foarte ampla care sa arate unde suntem si unde vrem sa ajungem", a spus Klaus Iohannis, inainte de a adauga:

"Educatia e cheia succesului, nu doar pentru un om, ci si pentru o natiune".