Doi piloti din cadrul Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) si doua cadre medicale apartinand SMURD Constanta si-au pierdut viata luni, in urma prabusirii unui elicopter SMURD de tip EC 135 in lacul Siutghiol din judetul Constanta.

Echipajul aflat in elicopter la momentul accidentului era alcatuit din pilot, copilot, medic si asistent SMURD.

Pilotul elicopterului, comandor Petre Corneliu Catuneanu (47 de ani, casatorit, un copil) era angajat al MAI de 10 ani, si a absolvit Scoala Militara in urma cu 23 de ani. Avea la activ 2.900 de ore de zbor, dintre care aproximativ 2.000 pe elicopter de tip EC 135, a transmis Ministerul Afacerilor Interne.

Copilotul, capitan comandor Ginel Claudiu Cracanel (42 ani, casatorit, un copil minor) avea la activ 1.600 de ore de zbor, dintre care 500 pe acest tip de elicopter. Era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de 7 ani si absolvise cursurile Scolii Militare in urma cu 18 ani.

Medicul SMURD Constanta, Vizireanu Laura avea 39 de ani si avea un copil.

Asistenta medicala, Gabriela Camelia Harton 38 de ani si lucra in cadrul SMURD din anul 2008. Avea un copil si era din nou insarcinata.

Elicopterul EC 135 a fost preluat de Inspectoratul General de Aviatie de la Consiliul Judetean Constanta in data de 25 noiembrie 2014, pentru a fi utilizat in misiuni de tip SMURD. In momentul producerii accidentului, elicopterul se intorcea dintr-o misiune aeromedicala, dupa ce transportase un pacient la Spitalul Judetean Constanta.