Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a anuntat ca doctorita aflata in elicopterul SMURD care s-a prabusit in lacul Siutghiol luni dupa-amiaza, medicul Laura Vizitiu, a murit la Spitalul Judetean din Constanta.

''Din pacate am fost informati in urma cu cateva minute ca medicul care se afla in elicopterul SMURD a decedat la Spitalul Judetean. S-au facut toate eforturile pentru a-i salva viata, dar din pacate nu s-a mai putut. Co-pilotul se afla in continuare sub manevre de resuscitare, dar din pacate sansele de supravietuire sunt extrem de minime. Continua cautarile, sa vedem daca putem gasi celelalte doua persoane disparute'', a spus Arafat.

Medicul Laura Vizitiu, recuperat de salvatori din apele lacului Siutghiol la scurt timp dupa prabusirea elicopterului SMURD, a fost internat in stare critica la sectia Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta Constanta. Co-pilotul elicopterului SMURD care s-a prabusit in lacul Siutghiol a fost gasit de salvatori la o adancime de aproximativ 6 metri, legat de scaun, a declarat presei, luni seara, Marian Ciulei, scafandru in cadrul Centrului de Antrenament al scafandrilor de interventie a ISU Dobrogea.

UPDATEOra 00:07Arafat a anuntat in direct ca a fost gasita si a treia persoana, pilotul elicopterului. Mai ramane de gasit doar asistenta, dar sansele ca aceasta sa mai fie in viata sunt aproape de zero. Aceasta era insarcinata.

"Este un elicopter cu care zburam in cadrul MAI si pentru SMURD, si pentru Politie. Are inspectia si totul la zi, a fost trimis de Inspectoratul de Aviatie la Eurocopter, a fost verificat. Din punct de vedere tehnic nu punem la indoiala ca elicopterul n-ar fi fost in stare tehnica buna de zbor. Conditiile meteo au fost ok, au zburat pe conditii meteo bune", a afirmat Arafat.