Toate elicoptere SMURD sunt de tipul celui care s-a prabusit luni dupa-amiaza in lacul Siutghiol din judetul Constanta si vor fi oprite de la zbor in perioada urmatoare, pana cand se va constata ca sunt sigure, a anuntat luni seara fondatorul SMURD, Raed Arafat, care este si secretar de stat in MAI care conduce Departamentul de Interventii in Situatii de Urgenta. "In perioada asta toate elicopetere SMURD vor fi oprite de la zbor. Ele sunt functionale, dar niciunul nu va fi utilizat pana nu avem siguranta ca nu este o problema tehnica ce poate sa apara si la celelalte", a declarat Raed Arafat, aflat luni seara la locul prabusirii elicopterului.

Raed ArafatFoto: Hotnews

Ora 00:20Arafat, la B1 TV: Vremea a fost favorabila, iar elicopterul are revizia "la zi". Elicopterul avea flotoare.N.R.Se aud mai multe voci la telefon, iar Arafat revine imediat si spune ca elicopterul nu avea flotoare pentru ca nu era destinat sa amerizeze.

Un elicopter SMURD s-a prabusit luni in Lacul Siutghiol, din judetul Constanta, iar la fata locului au fost trimise echipaje de pompieri, Ambulanta, Politie si scafandri, anunta Mediafax. La bordul elicopterului se aflau patru persoane. Potrivit unui comunicat al MAI, la bordul elicopterului se aflau un pilot, un copilot, un medic si un asistent. Un membru al echipajului a fost scos din apa, resuscitat si transportat la spital, iar ceilalti trei sunt in continuare cautati de scafandrii militari, la ora transmiterii acestei stiri.