Un al treilea ministru isi anunta pe Facebook plecarea din Guvern. Ministrul delegat pentru dialog social, Aurelia Cristea, vorbeste intr-o postare despre incheierea mandatului sau in fruntea Departamentului pentru Dialog Social. "In aceasta seara, in urma unei discutii cu premierul Victor Ponta am incheiat un proiect guvernamental, pentru a continua unul comunitar, de suflet, acasa, in Cluj-Napoca", a scris aceasta.

Ministri remaniatiFoto: Colaj foto

Reamintim ca, in cursul zilei, alti doi ministri delegati, Razvan Nicolescu (Energie) si Florin Jianu (IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism), au anuntat pe Facebook ca nu vor mai face parte din viitorul Guvern.

----------

UPDATE: Si ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a confirmat, intr-o interventie la Antena 3, ca se afla pe lista remaniatilor.

El a precizat ca departamentul pe care il conducea pana acum va ramane in organigrama viitorului Guvern.

"Am avut o dicutie cu premierul Victor Ponta si am convenit de comun acord ca cel/cea care va veni in locul meu - pentru ca postul evident ca nu dispare - va putea sa continue ce am inceput eu (...) Premierul nu avea nimic sa-mi reproseze, dimpotriva (...) Sunt extrem de mandru ca am facut parte din acest guvern", a spus Bogdan Stanoevici.

----------

"Sarbatorile iernii se petrec mereu acasa, in familie si sunt cu atat mai frumoase atunci cand la finalul unui proiect, politic, rezultatele sunt apreciate de echipa. Si am speranta ca si de catre cei cu care am interactionat.

In aceasta seara, in urma unei discutii cu premierul Victor Ponta am incheiat un proiect guvernamental, pentru a continua unul comunitar, de suflet, acasa, in Cluj-Napoca.

Le multumesc tuturor colegilor pentru buna colaborare si premierului Victor Ponta pentru incredere. Ma bucur ca am reusit in aproape zece luni, in calitatea de ministru delegat pentru dialog social sa imbunatatesc comunicarea si dialogul intre partenerii sociali si autoritati, sa pun umarul la lansarea unor proiecte finantate prin fonduri europene care sa incurajeze democratia participativa, sa sustin un dialog constructiv cu partenerii sociali si sa contribui la promovarea unei culturi a dialogului nonconflictual.

Apreciez foarte mult demersul societatii civile, mesajul de reforma si modernizare a societatii promovat de aceasta, in spatiul public, si ma bucur ca am reusit sa sustin proiectele tinerilor.

In perioada imediat urmatoare voi prezenta un raport de activitate si cateva ganduri de viitor, atat pentru sfera dialogului social cat si pentru comunitatea noastra, Cluj-Napoca.

In incheiere va multumesc tuturor celor care mi-ati urmarit activitatea si mi-ati scris", a scris sambata Aurelia Cristea pe contul sau de Facebook.

Mesajul lui Ponta pe Facebook

Mesajul lui Ponta pe Facebook

Foto: facebook.com/victor.ponta

Intr-un mesaj difuzat tot pe Facebook, premierul Victor Ponta afirma ca a vorbit sambata cu toti acei ministri care "nu se vor mai regasi in noua formula restructurata a Guvernului" si ca le este "tuturor recunoscator ca au facut parte din echipa guvernamentala intr-un an atat de complicat". El mentioneaza ca tot in cursul zilei de sambata a discutat si cu cei pe care ii propune in noul Guvern.

"Azi a fost o zi dificila, dar si extrem de trista pentru mine ca leader si ca om - am vorbit cu toti acei colegi ( si prieteni in egala masura) ministrii care nu se vor mai regasi in noua formula restructurata a Guvernului! Le sunt tuturor recunoscator ca au facut parte din echipa guvernamentala intr-un an atat de complicat - le apreciez calitatile, munca si devotamentul si sper sa accepte ca este doar vorba despre o regandire politica si de actiune administrativa ( normala pentru orice Executiv dintr-o tara democratica)!

Stiu cum se simt azi ( eu am plecat si in 2004 si in 2009 din functia de ministru cu sentimentul ca mai aveam atatea de facut) si sper sa accepte decizia mea ! Si sa creada in mine si in proiectele noastre comune.

Tot azi am discutat cu cei pe care ii propun in noul Guvern, care vor avea alaturi de mine in 2015-2016 responsabilitatea indeplinirii unei Agende de actiuni si reforme chiar mai radicale si dificile ca cele din anii anteriori.

Eu ii consider pe toti ( cei care pleaca si cei care vin) prietenii si partenerii mei in proiectul important pentru Romania - proiect in care au crezut si cred inca milioane de oameni!", a scris Victor Ponta sambata seara pe pagina sa de Facebook.