Radu Stroe a parasit vineri sediul Parchetului in jurul orei 14:30, unde a fost audiat in dosarul accidentului aviatic din Muntii Apuseni, afirmand ca in discutia cu procurorul de caz a "trecut in revista" evenimentele din acea zi si a semnat o declaratia in calitate de martor.

Radu StroeFoto: AGERPRES

"Eu am facut declaratia ca Ministerul Administratiei si Internelor si-a facut datoria integral, o reiterez si acum. Din punct de vedere al MAI, nu se putea face nimic altfel", a spus acesta, in fata ziaristilor.

Fostul ministru de Interne Radu Stroe a fost audiat vineri la Parchetul General - Sectia Militara in dosarul accidentului aviatic din Muntii Apuseni, potrivit Agerpres.

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten - Norman Islander (BN 2) cu sapte persoane la bord s-a prabusit intr-o zona impadurita din Apuseni, in zona Varfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.

In avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul si o echipa de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni si de la Spitalul Elias. Medicii erau transportati la Oradea, unde urmau sa participe la o operatie de prelevare de organe pentru transplant.

Pilotul Adrian Iovan si Aura Ion - o tanara, ofiter-student - si-au pierdut viata in urma accidentului aviatic.

Deocamdata, procurorii nu au pus sub acuzare vreo persoana, fiind inceputa urmarirea penala in rem pentru savarsirea infractiunilor de neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca si nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca, ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si neglijenta in serviciu.