Furnizarea agentului termic va fi reluata vineri seara la blocurile din sectoarele 2, 3, 4 si 5 afectate de avaria produsa joi, a anuntat Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET), potrivit Agerpres.

In prezent, nu au caldura si apa calda mai multe blocuri din zonele Mihai Bravu, Vulcan Judetul, Aurel Botea, Dristor, Camil Ressu, unde repunerea in functiune a instalatiilor s-ar putea face vineri, la ora 20,00, precizeaza RADET. De asemenea, sunt probleme si la cladirile din zonele Foisorului, Emil Garleanu, Nerva Traian, Octavian Goga, Mircea Voda, Splaiul Unirii - cu termen estimativ de punere in functiune vineri, ora 24.00.

Joi, RADET a sistat temporar furnizarea agentului termic la mai multe blocuri din sectoarele 2, 3 si partial in sectoarele 4 si 5 din cauza unor avarii aparute in reteaua primara aferenta CET SUD - magistrala 2 Sud, in zona Octavian Goga (Timpuri Noi), si magistrala 3 Sud, in zona Mihai Bravu - Dristor.

Avaria a fost izolata joi seara, procedandu-se la manevre specifice de repunere in functiune a sistemului.

Interventia este una complexa datorita dimensiunilor conductelor afectate (DN 900 si DN 800), aceasta fiind ingreunata de temperatura apei fierbinti (in jur de 97 grade Celsius), fapt ce conduce la patrunderea cu dificultate a lucratorilor regiei in galeria de termoficare. Echipele de interventie RADET lucreaza in regim continuu si vor depune toate eforturile pentru a remedia in cel mai scurt timp aceasta situatie, procedand la reluarea treptata a furnizarii catre toti consumatorii afectati.