Aproximativ 100 din cei peste 400 de mineri care protesteaza, joi, la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) din Petrosani, cerand demisia conducerii, au fortat intrarea in sediul administrativ si au patruns cu forta in imobil, strigand "Hotii" si "Iesi afara, javra ordinara", anunta Mediafax.

Protestatarii i-au impins pe paznicii de la usa Complexului Energetic Hunedoara si au intrat peste acestia.

Ei s-au oprit la parterul cladirii, neputand urca in lipsa cartelelor de acces, si scandeaza: "Demisia", "Nu cedam", "Unitate" si "Iesiti afara, javre ordinare".

Minerii sunt nemultumiti de durata negocierilor care au loc la etajul intai al cladirii, intre administratie si sindicate, si de faptul ca directorul general al CEH, Aurel Niculescu, a ajuns la Petrosani abia in jurul pranzului, desi cerusera prezenta acestuia de miercuri seara.

Cei peste 400 de mineri din schimbul intai de la minele Lonea, Lupeni si Vulcan care ar fi trebuit sa intre in subteran protesteaza de joi dimineata in curtea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) din Petrosani, cerand demisia conducerea societatii, pe care o acuza de incompetenta.

Minerii au facut un foc in curtea CEH, iar de cate ori a ajuns la sediu cate un reprezentant al administratiei, acestia au huiduit si strigat "Hotii", "Demisia", "Nu ne enervati, ca o sa regretati", "Va rugam sa ne scuzati, nu producem cat furati", "Hotii, hotii" si au cantat "Deschide usa, crestine".

Protestele minerilor au inceput miercuri seara, la schimbul al treilea, la Lonea, unde ortacii au decis sa nu mai intre in subteran, nemultumiti de lipsa echipamentelor de lucru, de "minciunile" si "incompententa" sefilor, pe care ii acuza ca le pun in pericol locurile de munca.

La Petrosani au ajuns, miercuri seara, si aproximativ 60 de mineri din schimbul patru de la Vulcan, pentru a se alatura protestului ortacilor de la Lonea, insa acestia s-au intors la unitatea miniera dupa circa o ora.

CEH cuprinde patru unitati miniere, respectiv Lonea, Livezeni, Vulcan si Lupeni, dar si termocentralele Paroseni si Mintia, numarul angajatilor, mineri si energeticieni, ajungand la aproximativ 6.700.

Directorul general al complexului este Aurel Niculescu, iar din conducere mai fac parte directorul general adjunct, Nicolae Dragoi, si Gabriel Petrescu, director al Diviziei miniere. Directorul economic al CEH, Maria Ciobanu, si-a anuntat demisia din functie in urma cu cateva zile, Niculescu sustinand insa ca aceasta a revenit asupra deciziei. Aurel Niculescu a fost numit in functia de director general al CEH de ministrul Economiei, Constantin Nita, cel care l-a numit si pe Nicolae Dragoi in functia de director general al Societatii Nationale a Huilei, inainte ca acesta sa fuzioneze cu CEH.