Presedintele ales Klaus Iohannis anunta pe Facebook ca de anul viitor se va "implica activ intr-o campanie nationala de incurajare a lecturii". Cartea sa autobiografica, "Pas cu pas", a ajuns la 100.000 de exemplare, precizeaza Iohannis, care adauga ca va fi "un presedinte foarte apropiat de acest domeniu nu doar pentru ca am fost primarul Capitalei Culturale Europene, ci pentru ca sunt un cititor avid si un mare iubitor de cultura".

Klaus IohannisFoto: Facebook - Klaus Iohannis

"Va anunt cu bucurie ca volumul meu, 'Pas cu pas', a ajuns deja la 100.000 de exemplare. De asemenea, editia electronica a cartii inregistreaza un record. Este inca un exemplu ca se poate, mai ales pe o piata de carte foarte mica in comparatie cu alte piete din Europa. Tocmai de aceea va asigur ca acesta este doar inceputul, iar de anul viitor ma voi implica activ intr-o campanie nationala de incurajare a lecturii", scrie presedintele ales, Klaus Iohannis, pe contul sau de Facebook.

"Vreau sa va mai spun ca voi fi un presedinte foarte apropiat de acest domeniu nu doar pentru ca am fost primarul Capitalei Culturale Europene, ci pentru ca sunt un cititor avid si un mare iubitor de cultura", incheie Iohannis.

Klaus Iohannis, dand autografe la lansarea cartii

Klaus Iohannis, dand autografe la lansarea cartii

Foto: Curtea Veche Publishing

Amintim ca Iohannis si-a lansat volumul autobiografic "Pas cu pas" pe 19 noiembrie 2014 (a fost ales presedinte pe 16 noiembrie), la Targul International Gaudeamus - Carte de invatatura, de unde nu a plecat pana nu a dat autografe tuturor celor aproximativ 2.500 de persoane care au stat la coada pentru a avea semnatura sa pe carte.

Dupa ce a fost ales presedinte in cadrul unui scrutin marcat de cozi istorice la sectiile de votare din strainatate, Klaus Iohannis a anuntat la Gaudeamus: “Nu plec pana nu le semnez tuturor”. A dat autografe timp de 3 ore, a consumat doua mine de pix si a prelungit programul targului de carte pana cand a semnat si ultimei persoane asezate la coada, potrivit stirileprotv.ro.

La evenimentul de lansare a cartii sale, Iohannis a declarat: "In mine veti avea un presedinte care reconecteaza cartea la om si omul la carte, in special tanarul”. Presedintele ales a spus ca este "important sa dam un semnal prin carte si prin cultura", deoarece "cultura ne salveaza".

Referitor la volumul sau autobiografic, Iohannis a afirmat: "Am vrut sa creez un mediu prin care sa arat oamenilor cum am evoluat in viata publica, care sunt valorile mele aduse din familie, scoala, cercul de prieteni, cum am vazut eu dezvoltarea in spatiul public. Aceste lucruri le veti gasiti in cartea mea, ceea ce nu o sa gasiti este senzationalul. Sunt un om nesenzational, nu am niciun un eveniment senzational de relatat cum nici nu cred ca senzationalul este de abordat in politica atunci cand vrei sa te dedici comunitatii".

A doua zi dupa lansare, Klaus Iohannis le-a multumit, pe pagina sa de Facebook, "miilor de oameni care au venit ieri la lansarea mea de la targul de carte Gaudeamus 2014. Am fost profund miscat de acest val de simpatie. Le sunt recunoscator pentru efortul pe care l-au facut si pentru increderea nestirbita".

Iohannis a anuntat atunci ca "aceasta carte va avea si o a doua editie, completata si adaugita. Voi lucra in curand, dupa investire, la un capitol distinct in care voi vorbi despre oamenii pe care i-am intalnit in aceste luni si care mi-au transmis gandurile lor, despre speranta Romaniei lucrului bine facut, despre incredere si despre aceasta poveste de succes care a fost campania mea pentru prezidentiale. Voi vorbi despre cum, pas cu pas, ne-am luat tara inapoi!".

Cartea autobiografica 'Pas cu pas' a lui Klaus Iohannis a fost tiparita de Curtea Veche Publishing si costa 15 lei.

Citeste si: