Remus Pricopie le raspunde editorilor, pe care ii face profitori imbogatiti pe spatele elevilor secatuiti de bani: Modernizarea programelor scolare si a manualelor continua si va fi dusa pana la capat

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Luni, 8 decembrie 2014, 15:37 Actualitate | Esenţial


Remus Pricopie
Foto: Agerpres
Remus Pricopie reactioneaza la comunicatul Uniunii Editorilor din Romania si anunta ca "procesul de revizuire si modernizare a programelor scolare si a manualelor continua si va fi dus pana la capat", fara a da insa si un termen concret. "Este foarte usor pentru unii editori sa se ascunda in spatele unor comunicate de presa si sa lanseze din cand in cand informatii si acuzatii false, dar ma intreb cati dintre acesti profitori, care nu au facut decat sa se imbogateasca pe spatele elevilor si al parintilor, au curajul sa se uite in ochii celor pe care i-au secatuit de bani, prin intermediul a tot felul de culegeri si materiale didactice auxiliare", sustine ministrul Educatiei, desi lipsa oricarui manual la inceputul scolii pentru clasele I si a II-a a atras un numar semnificativ de comenzi din scoli exact pentru auxiliare si culegeri.
 • Uniunea Editorilor din Romania a avertizat astazi, printr-un comunicat de presa, ca ne aflam la sfarsitul anului si Ministerul Educatiei nu a inceput organizarea licitatiei de manuale noi pentru clasele a III-a si a IV-a
 • "Ne asteptam cu totii ca specialistii si conducerea ministerului sa traga toate invatamintele din organizarea dezastruoasa a licitatiei pentru noile manuale destinate claselor I si a II-a si sa demareze, cel tarziu la 15 septembrie 2014, procedurile premergatoare achizitiei de manuale pentru clasele a III-a si a IV-a, prin aprobarea programelor scolare", a sustinut UER.
 • Comunicatul este semnat de presedintele Consiliului Permanent al UER, Mihail Penescu, care este si directorul editurii All. Citeste aici comunicatul integral al editorilor

Remus Pricopie, ministrul Educatiei, declara prin intermediul unui comunicat trimis de Minister: "Resping categoric informatiile false promovate in spatiul public de Uniunea Editorilor din Romania. Procesul de revizuire si modernizare a programelor scolare si a manualelor continua si va fi dus pana la capat, deoarece este fundamental pentru dezvoltarea si cresterea performantei in sistemul educational romanesc".

"Este foarte usor pentru unii editori sa se ascunda in spatele unor comunicate de presa si sa lanseze din cand in cand informatii si acuzatii false, dar ma intreb cati dintre acesti profitori, care nu au facut decat sa se imbogateasca pe spatele elevilor si al parintilor, au curajul sa se uite in ochii celor pe care i-au secatuit de bani, prin intermediul a tot felul de culegeri si materiale didactice auxiliare", afirma Remus Pricopie, potrivit comunicatului primit de HotNews.ro.

Ministrul Educatiei spune in finalul mesajului sau: "Ii asigur pe editori, pe parinti, elevi si profesori ca procesul de introducere a manualelor digitale va merge mai departe, chiar daca acest lucru afecteaza interesele financiare ale editorilor, nevoiti acum sa-si treaca produsele printr-un sistem clar si transparent de validare. Editorii nu mai pot vinde orice, nu mai pot baga mana in buzunarele parintilor, iar acest lucru ii deranjeaza. Ar trebui totusi sa realizeze ca, cel putin de aceasta data, cei care tipa mai tare nu reusesc sa se impuna. Profesorii care au ales manualele de lucru la clasa nu i-au validat pe impostori si pe cei care vor sa faca afaceri in scoala, ci au ales calitatea si interesul copiilor".

Desi ii acuza pe editori ca se ascund in spatele unui comunicat, ministrul Pricopie raspunde tot printr-un comunicat, in care nu spune cine sunt "impostorii" si cine sunt "cei care vor sa faca afaceri in scoala" ale caror manuale profesorii nu le-au ales la clasa.
 • HotNews.ro a solicitat oficial Ministerului Educatiei sa comunice numarul de comenzi de manuale pe care l-a primit fiecare castigator al licitatiei de manuale, in parte. Vom publica raspunsul in momentul in care acesta va fi transmis de catre Ministerul Educatiei

Schimbul de replici dintre editori si ministrul Educatiei are loc in decembrie 2014, cand programele scolare noi finale pentru clasa a III-a nu exista, iar orice intarziere a comunicarii programelor finale si a lansarii unei noi licitatii face tot mai probabila repetarea scandalului licitatiei manualelor.

Declaratia ministrului Educatiei vine in contextul in care Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor a gasit de doua ori nereguli in modul in care Ministerul Educatiei a evaluat ofertele de manuale primite de la edituri si a obligat Ministerul sa refaca evaluarile. Daca initial Ministerul Educatiei a desemnat doar doua edituri castigatoare la manualele de Comunicare si Matematica (clasele I si a II-a), dupa ce CNSC a pus Ministerul sa reevalueze ofertele s-a dovedit ca si alti 4 ofertanti trebuia sa fie declarati castigatori.

Amintim de asemenea ca ministrul Educatiei spunea la inceputul acestui an - in contextul scandalului de la Scoala nr. 10 din Bucuresti - ca "o alta zona care are o dimensiune ilegala este vanzarea de carti, nu manuale, carti si auxiliare in scoli, vanzare care este sustinuta de unele edituri din Romania. Profesorii nu au voie sa devina agenti pentru diferite edituri. Sunt parinte, dar cumpar din magazin, nu din scoala, si le cumpar cu factura" (Detalii aici).

"Codul de Etica va fi gata pana pe 15 iunie. Am declansat o cruciada impotriva coruptiei din sistem", anunta in ianuarie 2014 Gabriel Ispas, secretarul general adjunct al Ministerului Educatiei Nationale si presedintele Comisiei pentru prevenirea coruptiei in invatamantul preuniversitar. Ministerul Educatiei nu a anuntat finalizarea Codului de Etica nici pana astazi, 8 decembrie 2014.

Cine sunt membrii Uniunii Editorilor din Romania

1. Editura ALL Educational BIC ALL
director: Mihai Penescu

2. Editura ALLFA
director: Mihai Penescu

3. Editura ABEL

4. Editura ASERS
director: Madalina CONSTANTINESCU

5. Editura ASCENDIA

6. Editura BIC ALL
director: Mihai Penescu

7. Editura CARMINIS
director: Iordachescu Constantin

8. Editura CAVALLIOTI
director executiv: Radu Cosaceanu

9. Editura CORINT
director: Cristian Gresanu

10. Editura CORINT JUNIOR
director: Cristian Gresanu

11. Editura CORVIN
director: Varga Carol

12. Editura DIDACTICA SI PEDAGOGICA
director: Dane Karoly

13. Editura DOBROGEA
director: Aurelia Lapusan

14. Editura ECONOMICA PREUNIVERSITARIA

15. Educational Centre (Reprezentant Oxford)
director: Geta Purdea

16. Editura ERC PRESS
director: Ciprian Ene

17. Editura EURISTICA
director: Cristian Paraiala

18. Editura FAIR PARTNERS
director: Mihai Postolache

19. Editura FISCHER EDUCATIONAL
director: Daniela Vaduva

20. Editura GIL
director: Mircea Lascu

21. Grupul Editorial Art
director: Dan Iacob

22. Editura HELEN EXLEY
director: Mihai Stavarache

23. Editura HUMANITAS EDUCATIONAL
director: Dana Papadima

24. Editura L&S INFOMAT
director: Tudor Sorin

25. Editura LOGOS
director: Alexandru Ciolan

26. Editura LEDA
director: Cristian Gresanu

27. Editura LVS CREPUSCUL
director: Laura Stanescu

28. Editura LITERA INTERNATIONAL
director: Dan Vidrascu

29. Editura MACMILLAN ROMANIA
director: Oana Nica

30. Editura METEOR PRESS
director: Gigi Alecu

31. Editura NICULESCU
director: Cristian Niculescu

32. Editura PARALELA 45
director: Calin Vlasie

33. Editura PEARSON EDUCATION LONGMAN (distribuitor exclusiv S.C. PREMS LIBREXIM SRL)
director: Emil Benga

34. Editura PETRION
director: Andreea Petrica

35. Editura PRUT INTERNATIONAL
director: Oleg Bodrug

36. Editura RAO
director: Ovidiu Enculescu

37. Editura RUNA
director: Cristian Gresanu

38. Editura SEDCOM LIBRIS
director: Radu Petru

39. Editura SEMNE
director: Stefan Dulu

40. Editura SIGMA
director: Boris Singer

41. Centrul de difuzare carte straina SITKA-ALASKA
director: Nicoleta Tabara

42. Intreprinderea Editorial-Poligrafica STIINTA
director: Gheorghe Prini

43. Editura TEORA
director general: Teodor Raducanu

44. Editura T3
director: Szombor Tulit

45. Editura UNISCAN
director: Simona Popa

Sursa: uer.ro

Presedintele UER: Mihai Penescu (Grupul Editorial ALL)

Consiliul director este format din:
Cristian Greseanu (Grupul Editorial Corint)
Dane Karoly (Editura Didactica si Pedagogica)
Boris Singer (Editura Sigma)
Costin Diaconescu (CD Press)
Mario De Mezzo (Galaxia copiilor)

Sursa

Care si cate sunt editurile pe care Ministerul Educatiei le-a declarat castigatoare ale licitatiei de manuale, la prima strigare (4 august 2014)

1. Manualul de Comunicare in limba romana clasa I:
 
 

 • SC CD Press SRL (cu 2 oferte de manuale)
 • Grup Media Litera SRL+ Grup Editorial Litera SRL+SC SIVECO Romania SA
2. Comunicare in limba materna maghiara clasa I:
 • Editura Corvin Deva
3. Comunicare in limba romana clasa a II-a:
 • SC CD PRESS SRL
4. Matematica si explorarea mediului clasa I:
 • SC CD PRESS SRL
 • Grup Media Litera SRL+ Grup Editorial Litera SRL+SC SIVECO Romania SA
5. Matematica si explorarea mediului clasa a II-a:
 • SC CD PRESS SRL
6. Limba moderna clasa I - limba engleza:
 • SC Edu Soft Marketing Srl + SC Cromatic Tipo SRL
Daca celelalte edituri participante la licitatie nu ar fi contestat modul in care Ministerul Educatiei i-a desemnat castigatori pe cei de mai sus, doar ei ar fi avut dreptul sa faca manualele pentru clasele I si a II-a. Le poti vedea aici manualele

Care si cate sunt editurile pe care Ministerul Educatiei le-a declarat castigatoare la a doua strigare, dupa ce CNSC a gasit nereguli la MEN si a pus Ministerul sa reevalueze ofertele (22 septembrie)

1. Manualul de Comunicare in limba romana clasa I: 

 • SC CD Press cu 2 oferte de manuale (a fost desemnat castigator si pe 4 august, alaturi de cele doua oferte de mai jos)
 • Grup Media Litera SRL+ Grup Editorial Litera SRL+SC SIVECO Romania SA (a fost desemnat castigator si pe 4 august)
 • SC Intuitext SRL
 • S.C. Grupul Editorial Art SRL + S.C. Infomedia Pro SRL
 • Akademos Art SRL + Stand Agentie Difuzare Carte SRL
2. Comunicare in limba romana clasa a II-a:
 • SC CD PRESS SRL (a fost desemnat castigator unic pe 4 august)
 • SC Intuitext SRL
 • S.C. Grupul Editorial Art SRL + S.C. Infomedia Pro SRL
 • Editura Didactica si Pedagogica + Ascendia Design SRL
 • Corint Junior SRL + Tipografia Everest 2001 SRL
 • S.C. Humanitas S.A. + S.C. Read Forward S.R.L.
3. Matematica si explorarea mediului clasa I:
 • SC CD PRESS SRL (a fost desemnat castigator si pe 4 august, alaturi de oferta de mai jos)
 •  
   
 • Grup Media Litera SRL+ Grup Editorial Litera SRL+SC SIVECO Romania SA (a fost desemnat castigator si pe 4 august)
 • SC Intuitext SRL
 • SC Edu Soft Marketing Srl + SC Cromatic Tipo SRL
 • S.C. Grupul Editorial Art SRL + S.C. Infomedia Pro SRL
 • S.C. Aramis Print SRL

4. Matematica si explorarea mediului clasa a II-a:

 • SC CD PRESS SRL (a fost desemnat castigator unic pe 4 august)
 • SC Intuitext SRL
 • S.C. Grupul Editorial Art SRL + S.C. Infomedia Pro SRL
 • S.C. Aramis Print SRL
 • SC Didactica Publishing House SRL
 • Corint Junior SRL

5. Comunicare in limba romana pentru minoritati clasa I:

 • S.C. Norand SRL
 • Editura Corvin Deva

6. Comunicare in limba materna maghiara clasa I:

 • Editura Corvin Deva (a fost desemnat castigator unic pe 4 august)
 • S.C. Norand SRL

7. Limba moderna clasa I - limba engleza:

 • SC Edu Soft Marketing Srl + SC Cromatic Tipo SRL (a fost desemnat castigator unic pe 4 august)
 •  S.C. Aramis Print SRL
 • Uniscan Grup Educational SRL + Expres Publishing S.A.

8. Limba moderna clasa a II-a - limba engleza:

 • S.C. Aramis Print SRL
 • S.C. Grupul Editorial Art SRL + S.C. Infomedia Pro SRL
 • Uniscan Grup Educational SRL + Expres Publishing S.A.
Cu exceptia disciplinei Comunicare in limba romana clasa I - unde a fost depusa o contestatie, CNSC a gasit noi nereguli in modalitatea in care MEN a reevaluat ofertele, a obligat Ministerul sa evalueze inca o data toate ofertele de manuale depuse la aceasta materie, iar MEN reevalueaza in acest moment proiectele de manuale -, la toate celelalte materii castigatorii au ramas cei de mai sus. Invatatoarele a trebuit sa analizeze fiecare manual in parte si sa decida dupa care vor preda la clasa si, in consecinta, pe care il vor comanda.

Care sunt celelalte firme care au participat la licitatia de manuale digitale

21 de firme au participat la licitatia pentru manuale scolare tiparite si digitale, lansata de Ministerul Educatiei. Vezi mai jos toate companiile care au depus oferte in cadrul licitatiei pentru manuale scolare, potrivit unui document obtinut de HotNews.ro:

1. Centrul de Carte Straina SITKA SRL (nu a castigat nimic)
2. S.C. Humanitas S.A. + S.C. Read Forward S.R.L.
3. Editura Corvin Deva
4. Uniscan Grup Educational SRL + Expres Publishing S.A.
5. Pearson Education Limited
(nu a castigat nimic)
6. S.C. Norand SRL
7. S.C. Aramis Print SRL
8. S.C. Grupul Editorial Art SRL + S.C. Infomedia Pro SRL
9. SC CD Press SRL
10. SC Didactica Publishing House SRL
11. T3 INFO SRL
(nu a castigat nimic)
12. SC Edu Soft Marketing SRL + SC Cromatic Tipo SRL
13. Grup Media Litera SRL + Grup Editorial Litera SRL + SC Siveco Romania SA
14. Insoft Development&Consulting +S.C. Editura All SRL
(nu a castigat nimic; fondatorul editurii All, Mihail Penescu, este si presedintele Uniunii Editorilor din Romania si a semnat comunicatul de astazi al Uniunii la care a reactionat Pricopie)
15. Fisher International
(nu a castigat nimic)
16. Corint Junior SRL
17. S.C. Educational Center SRL
(nu a castigat nimic)
18. Akademos Art SRL + Stand Agentie Difuzare Cart SRL
19. Editura Didactica si Pedagogica
20. Ascendia Design SRL
21. Intuitext


Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3459 vizualizari

 • +7 (7 voturi)    
  Pricopie a modernizat de ia prostit de tot. (Luni, 8 decembrie 2014, 15:43)

  vali47 [utilizator]

  Destept baiat Pricopie asta.A modernizat invatamantul ca a prostit de tot copii.Si cand toti sunt prosti,nu stiu sa scrie si citeasca,nu se mai vede cati analfabeti sunt.Fara manuale la clasele primare,cu manuale digitale in scoli improvizate,fara grupuri sanitare,caldura,electricitate,arata modern invatamantul pastorit de Pricopie.Si in buna traditie comunista vinovati sunt aia ca....cititi ce spune Pricopie.Si cruciti-va!Cine conduce invatamantul romanesc si trebuie sa raspunda?Nu-l intrebati pe Pricopie,intrebati-va pe voi si nu mai votati asemenea dobitoci.
  • +4 (8 voturi)    
   Asta e dus (Luni, 8 decembrie 2014, 16:30)

   Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui vali47

   Indiferent de ce este vorba el da inainte cu sloganurile comuniste.
 • +8 (8 voturi)    
  Ei lasa ca (Luni, 8 decembrie 2014, 15:46)

  Audit [utilizator]

  o rezolvi tu cum ai rezolvat-o cu Abecedarele! Ce cadere morala mai ai sa vorbesti cand, cred ca nici in timpul razboiului nu s-a mai pomenit sa nu aiba copiii de clasele 1 si 2 carti pe masa!

  Frate, ce tupeu! V-a suflat in gura plagiatorul la toti.
 • +13 (13 voturi)    
  rusine sa iti fie, Pricopie! (Luni, 8 decembrie 2014, 15:50)

  Roman_Cetatean [utilizator]

  Bai, demisia de onoare, nu ai auzit de ea, nu? Logic, ca nu ai asa ceva!
  Ce vina au editorii de ex, ca ai incercat sa masluiesti licitatia din 2014 pt manualele de clasa 1 si nu ai fost tu lasat si nici acum copii nu au manualele -abecedarele noi?
  Ei doar au avertizat un bou ca e deja tardiv sa lanseze procedurile de licitatie pt a avea minima pretentie ca la 15 sept 2015 sa fie furnizate manualele noi, pt clasa a doua si a 3-a-adica bietii copii care acum sunt in clasa 1 vor trece si la anul prin acelasi calvar si aceeasi brambureala ca si anul acesta.
  Chiar nu iti rusine sa iti bati joc de o generatie intreaga, tu si toti politrucii tai PSD-isti adusi in MEN-clar niste incompetenti?
  In loc sa recunosti franc ca au dreptate si sa urgentezi demararea licitatiei, strigi ca un comunistoid de cea mai joasa speta ca editorii baga mana in buzunarul parintilor/elevilor?! Tu esti cel care baga de fapt mana, prin fraduarea bugetului public (vezi celalalt articol cu frauda din POSDRU) si prin compromiterea licitatiilor. Deh, daca nu iese parandaratul, acum nu va mai intereseaza, nu?
 • +11 (13 voturi)    
  Pui de comunist (Luni, 8 decembrie 2014, 15:55)

  ipolitic [utilizator]

  Asa mai, da vina pe chiaburi si capitalisti imputiti.
 • +8 (8 voturi)    
  asa-i, (Luni, 8 decembrie 2014, 16:00)

  victor L [utilizator]

  mai profitorilor!
  Parca il aud pe cite un activist de dinainte de `89 :P
  Bravo, dom` ministru, nu-i ierta, la canal cu ei, lipitorile!
 • +6 (6 voturi)    
  Cand ne lasati? (Luni, 8 decembrie 2014, 16:07)

  muvis [utilizator]

  Editorii, ca orice antreprenor participant la o procedura de atribuire, doar raspund la cerinte. Nimeni nu-si doreste sa fie exclus dintr-o licitatie pe motivul nerespectarii cerintelor si nu ofera mai mult decat i se cere, pentru ca nu ar fi platit pentru asta.
  Asa ca...dle pricopie, vina e a dumneavoastra.
  Cand ne lasati? Saptamana viitoare?
 • +4 (6 voturi)    
  Comunist (Luni, 8 decembrie 2014, 16:10)

  Daniels22026 [utilizator]

  Ministrul Pricopie e clar incompetent. Si ca orice arivist, foloseste tupeul gretos pentru a-si masca nepriceperea.
  • +2 (2 voturi)    
   Excelent diagnostic (Luni, 8 decembrie 2014, 20:54)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

   al tuturor capatuitilor post 89.
 • +4 (4 voturi)    
  Dle Pricopie, cand imi raspundeti la intrebare? (Luni, 8 decembrie 2014, 16:17)

  muvis [utilizator]

  Cum stati cu promisiunea din declaratia dumneavoastra de anul trecut cum ca nu vor exista clase pregatitoare si de ciclu primar mai mari de 25 copii?

  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Educatie/Remus+Pricopie+ministrul+Educatiei+Nu+voi+finanta+clasa+pregatit
 • +6 (6 voturi)    
  //\\ (Luni, 8 decembrie 2014, 16:18)

  LiviuP01 [utilizator]

  Din doua, una. Asta ori e prost, ori e prost.
  Manualele de clasa I si II sunt intarziate din cauza incompetentei ministerului de a organiza o licitatie corecta si transparenta. Dovada sunt contestatiile la licitatie, contestatii ce au obligat ministerul prin justitie sa reevalueze ofertele, dovada mai este si faptul ca Abecedarul inca nu a fost aprobat si trebuie reevaluate iar (a doua oara) ofertele. Cine fura banii in cazul asta? Ministrul cu gloata lui de corupti prin spagile pe care le iau sau editorii?
  Referitor la auxiliare. Ce tot indruga asta ca se imbogatesc editurile? Daca n-ar fi aceste auxiliare pe care sa poata lucra copii, cati bani s-ar cheltui pe fise de lucru facute la xerox? Poate doar in cazul in care dl ministru achita contravaloarea imprimantelor, si a consumabilelor, dar nu o sa vedeti asa ceva... poate cand invatamantul va primi 6% din PIB.
 • +3 (3 voturi)    
  Defective by design (Luni, 8 decembrie 2014, 16:36)

  AlinL [utilizator]

  Nu stiu ce se mai intampla prin scoala romaneasca. Pe vremea mea, acum vreo 15-20 de ani, manualele erau concepute in asa fel incit sa nu poti invata singur din acel manual ci numai asistat de un profesor. Daca profesorul era slab pregatit profesional sau nu dorea sa te invete din dorinta de a-i veni la medidatii erai blocat cu exceptia situatiei cind iti permiteai sa platesti medidatii (majoritate NU isi permiteau aceste meditatii). Ca si interesul transpartinic de a pastra imunitatea parlamentarilor in ziua de azi exista un interes transpartinic editori-minister in a face manualele inutilizabile in lipsa unui profesor competent si doritor sa-i invete pe copii. In felul acesta s-au pierdut 15-20 de generatii de elevi. Citesc acum si ma crucesc: ne certam pe manuale digitale la clasa I?! Pai si la clasele 2-12 cind ajungem?! Alo, minister&edituri&profesori lucram sau ne facem ca lucram?!
  Imi cer scuze anticipat fata de oamenii din sistem care isi fac treaba in mod onest. Regula care s-a impantenit nu e deloc buna si daca lucrurile sint altfel decit cum le percep eu voi accepta bucuros sa-mi schimb parerea.
  • +1 (1 vot)    
   //\\ (Luni, 8 decembrie 2014, 18:56)

   LiviuP01 [utilizator] i-a raspuns lui AlinL

   Nu editurile au dorit manuale digitale, ci ministerul.
   Editurile au un caiet de sarcini pe care trebuie sa-l respecte litera cu litera.
   • +1 (1 vot)    
    Bun... (Luni, 8 decembrie 2014, 19:40)

    AlinL [utilizator] i-a raspuns lui LiviuP01

    ...am retinut aspectul.

    Pare ca stiti cum se vad lucrurile din perspectica editurii. Fara rautate va intreb si daca stiti as fi foarte curios sa aflu: de ce stau editurile cu mana intinsa catre banii de la buget in loc de a iesi in piata cu niste produse mai bune decit manualele intocmite dupa directivele ministerului care sa lase ministerul si concurenta cu ochii in soare? Ati putea de pilda sa-mi indicati un singur produs de buna calitate al unei edituri romanesti care sa permita unui elev/adult sa invete singur sa spunem...Matematica? Puteti sa-mi indicati un singur produs care nu se incadreaza in criteriul expus mai sus de mine ca "defective by design"?
    • 0 (0 voturi)    
     Astfel de carti inseamna enorm de multa (Luni, 8 decembrie 2014, 20:56)

     Maniu [utilizator] i-a raspuns lui AlinL

     energie si inteligenta investite care nu ofera retur financiar in Romania. Adica macar acoperirea costurilor si a painii celor ce muncesc la ele.
    • 0 (0 voturi)    
     cum e cu manualele (Luni, 8 decembrie 2014, 21:39)

     PaulBalogh [anonim] i-a raspuns lui AlinL

     Editurile nu au voie, prin lege, sa propuna manuale pentru piata libera daca nu sunt aprobate de ministerul educatiei. Aprobarea se intampla in cadrul licitatiilor. Ministerul nu a mai facut licitatii pentru manuale din 2007. Sper ca este suficient de clar mecanismul.
     Unele edituri ocolesc aceasta situatia si propun, pe piata libera, "materiale educationale". Editurile au produs astfel de manuale in timp de o calitate excelenta, vedeti manualele de la Humanitas sau Art. Altii au scos manuale pentru materii optionale care nu sunt reglementate de aceeasi legislatie precum cea a manualelor pentru materiile obligatorii si, din nou, manualele lor sunt de top (vedeti manualul "Puls. Manual de limba romana pentru straini"). Si exemplele pot continua. Dar in loc ca ministerul sa lase piata libera, prefera sa faca licitatii cu dedicatie si sa ofere numai 8 lei pentru un manual print + digital.
     • 0 (0 voturi)    
      Sa stiti... (Luni, 8 decembrie 2014, 23:31)

      AlinL [utilizator] i-a raspuns lui PaulBalogh

      ...ca ma voi uita.
      M-ar ajuta insa niste linkuri. Eu am dat mai jos un link catre ceea ce consider "Exceptional".
    • 0 (0 voturi)    
     Ref. la auxiliare (Luni, 8 decembrie 2014, 21:45)

     generalu [utilizator] i-a raspuns lui AlinL

     Editurile serioase au asemenea produse, dar ele nu pot fi utiizate de elevi decat la recomandarea cadrelor didactice, deseori influentata de interese personale, atunci cand dacalii intermediau vanzarea cartilor. De aprox. doi ani, cadrele didactice nici nu mai intermediaza, nici nu mai recomanda, de frica sanctiunilor anuntate de ministrul educatiei, care a interzis vanzarea auxiliarelor in scoli.
     • +1 (1 vot)    
      @ (Marţi, 9 decembrie 2014, 14:01)

      AlinL [utilizator] i-a raspuns lui generalu

      @Maniu
      Apreciez raspunsul d-voastra si probabil ca se bazeaza pe experienta pietei. Pe de alta parte nimeni nu cred ca a produs ceva "Exceptional" ca sa aflam exact cum ar reactiona piata la asa ceva.
      Va invit pe toti sa aruncati o privire la produsul de mai jos:

      http://www.amazon.co.uk/Engineering-Mathematics-K-Stroud/dp/1137031204/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1418126289&sr=8-2&keywords=engineering+math

      http://www.amazon.co.uk/Advanced-Engineering-Mathematics-K-Stroud/dp/0230275486/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1418126376&sr=8-1&keywords=engineering+math+advanced


      Pe mine nu ma intereseaza in mod deosebit speta "Manualul". Pe mine m-ar interesa solutii reale la probleme indiferent de forma pe care o imbraca solutia respectiva. Iata cum se rezolva problemele la Matematica de pilda in USA si UK. E doar un exemplu.
 • +2 (2 voturi)    
  Urgenţă (Luni, 8 decembrie 2014, 16:45)

  krantzro [utilizator]

  Stau şi mă întreb ce-o fi însemnând "urgenţă" în capul acestui ministru agramat pe alocuri, catapultat politic şi vremelnic, în fruntea învăţamântului românesc. E inacceptabil să nu poţi reuşi să finalizezi de atâta timp o astfel de problemă atât de presantă, ce trebuia rezolvată de acum 6 luni. Oare dacă era vorba de firma lui particulară, tot atât îi lua să soluţioneze o situaţie, pînă la urmă, una de bussiness? Mai că-ţi vine sa-i urezi ca atunci când va chema Ambulanţa (Doamne fereşte) să-i ajungă la destinaţie cu aceeaşi urgenţă...
 • +3 (3 voturi)    
  Iresponsabil;inconstient ;incompetentul Pricopie (Luni, 8 decembrie 2014, 18:28)

  andreesanu [utilizator]

  Poate acum 70 de ani sa fi inceput vrun an scolar fara manuale ca a fost razboi si anul asta pe timul tristei guvernari Ponta si a loazei de Pricopie.
  Adormitilor ,hahalerelor ,ati facut vreodata ceva ???,ati
  condus in viata voastra vrodata o activitate utila ,productiva,eficienta ???.
  Ati avut inainte de a va cocota la guvernare un singur proiect dus la capat si din care sa mincati o piine cinstit ???.
  Sunteti doar o turma de loaze inconstiente ,iresponsabile,aduse de intimplare si de valul de prostie in fruntea tarii.
 • +3 (3 voturi)    
  Vrea protectie sociala? (Luni, 8 decembrie 2014, 19:16)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Acest politruc e din speta Androneascai (complicea la furtul=plagiatul lui VVP) si vrea sa faca protectie sociala pe banii altora. Nu mai amintesc ca ministerul cere preturi la manuale mai mici decit la un caiet dictando sau ca ele trebuiesc elaborate in maxim doua luni, ceea ce face ca manualele sa arate cum arata. Invatamintul autohton s-as dus de ripa si datorita unor specimene nesimtite ca Pricopie.
 • +2 (2 voturi)    
  Din pacate manualele lui Vulpoaica (Luni, 8 decembrie 2014, 20:57)

  Maniu [utilizator]

  pe linga ca sunt ilustre si lipsesc cu desavarsire, cele care exista, care sunt pe piata, sunt slabe, cu un design graphic execrabil, care nu sustine procesul de invatamant.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by