​​Invitat in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la PRO TV si PROTV NEWS, vicepresedintele social-democrat Ioan Rus a vorbit despre esecul PSD in alegerile prezidentiale si votul tinerilor mobilizati pe retelele de socializare.

De la comunismul care a tras in jos PSD-ul la aceste alegeri prezidentiale si pana la tinerii care s-au mobilizat sa iasa la vot pe retelele de socializare online ... nu a fost decat un pas - cel putin in analiza lui Ioan Rus. El a explicat ca ideea potrivit careia eticheta de "comunist", lipita de PSD, a avut un cuvant greu de spus in rezultatul final al alegerilor, a fost expusa si de el in ultimul Consiliu National al partidului.

Ioan Rus a marturisit ca, la inceput, desi era constient de aceasta "eticheta", si-a pus sperantele in generatia "tinerilor Ponta, Sova sau Banicioiu", care ar fi trebuit sa "spele" imaginea PSD-ului de comunism.

"Deci de unde a aparut ideea. Si la mine, si eu am expus asta la Comitetul Executiv. Deci pana la urma daca te uiti in Europa sau in lume, tinerii, in cvasimajoritatea lor sunt de stanga. Intelectualii, majoritatea lor sau cvasimajoritatea lor sunt de stanga. La noi, intelectualitatea ... si cum sa fii ca student sau tanar muncitor de dreapta? Adica ce legatura are marfa cu ambalajul? In situatia asta chiar niciuna. Nu poti sa fii de dreapta, ca nu ai nimic de aparat din valorile de dreapta ca si tanar student, ai din valorile de stanga, ca ai nevoie de asistenta sociala, de sprijin. Din cauza faptului ca social-democratia romaneasca, sa zicem asa, este succesoarea in drepturi si obligatii, ca asa s-a format, din Revolutia romana, cum s-a nascut ea, in mai multe tari foste comuniste social-democratii au ramas succesori in drepturi si obligatii ai fostelor partide comuniste.

Citeste mai mult pe Stirile ProTV