Vineri, in regiunile extracarpatice vremea se va mentine mai rece decat in mod normal pentru aceasta data calendaristica, in timp ce in restul teritoriului valorile termice se vor situa peste mediile climatologice specifice inceputului de decembrie, potrivit Mediafax. Cerul va fi variabil in nord-vest, dar cu innorari in celelalte regiuni, mai persistente in sud si in est. Se vor semnala precipitatii in general slabe cantitativ, pe arii relativ extinse in jumatatea de sud a tarii si izolat in rest. Vor fi ploi si burnite, iar in Moldova si la munte, trecator si lapovite sau ninsori.

Pe suprafete restranse in special in Moldova si Muntenia se va semnala polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in sudul Banatului, al Transilvaniei, pe litoral si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3...-2 grade in Moldova si 12 grade in Maramures si Crisana, iar cele minime intre -4 si 6 grade, usor mai scazute in depresiunile Carpatilor Orientali. Dimineata si noaptea pe arii restranse va fi ceata.

LA BUCURESTI

Vremea va fi inchisa si mai rece decat in mod normal pentru aceasta data. Vor fi burnite sau ploi slabe, iar mai ales dimineata si noaptea vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 1 grad, iar cea minima va fi de -1...0 grade.

LA MUNTE

Cerul va fi noros si local se vor semnala precipitatii mixte in Carpatii Meridionali si izolat ninsori in Carpatii Orientali. In restul zonei montane cerul va fi variabil, iar conditiile de precipitatii reduse. Pe arii restranse vor fi depuneri de polei, iar vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe creste. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior. Noaptea si dimineata, pe vai si in depresiuni se va semnala ceata.