Ministrul roman de Externe, Bogdan Aurescu, i-a transmis miercuri secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, disponibilitatea Romaniei de a gazdui elemente de comanda si control ale Aliantei pe teritoriul national.

Acesta a aratat ca "Romania acorda o importanta deosebita obtinerii, inca din 2015, a unor rezultate concrete si vizibile privind aplicarea Planului de actiune pentru cresterea nivelului de reactie al Aliantei (Readiness Action Plan), inclusiv sub forma unei prezente Aliate pe teritoriul tarii noastre".

"Implementarea deplina si sustinuta a acestui Plan de actiune este extrem de importanta pentru consolidarea securitatii Aliantei, in contextul provocarilor de securitate ce continua sa se agraveze in vecinatatea estica si sudica a NATO", se arata intr-un comunicat transmis HotNews.ro.

Intalnirea dintre Bogdan Aurescu si Jens Stoltenberg a avut loc in contextul reuniunilor ministrilor de externe din statele Aliate.

Seful diplomatiei romane a apreciat ca Alianta trebuie sa mentina in atentie securitatea Marii Negre, acest fapt trebuind sa fie reflectat in cadrul masurilor de intarire a securitatii Aliate, inclusiv prin continuarea exercitiilor comune, a schimbului de informatii si evaluari.