Parlamentari anchetati de ANI, in frunte cu ministrul Eugen Nicolicea, lovesc cu un nou proiect de lege in Agentia Nationala de Integritate/ Explicatia lui Nicolicea: Inasprirea propunerii de lege ar putea fi declarata neconstitutionala

de Claudiu Zamfir, Dan Tapalaga     HotNews.ro
Marţi, 2 decembrie 2014, 17:53 Actualitate | Esenţial


initiativa celor 9, de modificare a Legii ANI
Foto: Hotnews
Noua parlamentari de la PSD, UNPR, UDMR si PP-DD, intre care si ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, au depus un proiect de lege prin care modifica legea ANI astfel incat o persoana declarata in conflict de interese sau incompatibilitate sa nu mai poata ocupa o functie in cadrul institutiei timp de trei ani. Este a doua incercare de a modifica legea in sensul ca nu mai poate ocupa "aceeasi functie", dupa ce o decizie a Curtii Constitutionale care stabileste ca sintagma "aceeasi functie" se refera la toate functiile eligibile nu doar la o anumita categorie de functii. Din cei noua initiatori, sase sunt in proceduri de verificare sau sunt deja in proces cu Agentia Nationala de Integritate.
 • Ministrul Nicolicea sustine ca initiativa celor noua nu-i putea exclude pentru 3 ani de la orice functie eligibila pe alesii gasiti incompatibili, pentru ca s-ar fi opus Curtea Constitutionala. O propunere similara se afla pe traseul parlamentar, fiind depusa in iunie de invatatoarea grevista, Iuliana Anghel (PC).
documente
Proiectul de lege b554 a fost inregistrat la Senat in data de 2 octombrie iar pe 19 noiembrie a fost trimis  la Consiliul Legislativ si Guvern pentru punct de vedere. Ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, a solicitat pe 24 noiembrie un punct de vedere de la ANI, cu precizarea FF URGENT. Potrivit surselor HotNews.ro, ANI a raspuns intr-o adresa ca propunerea legislativa "urmareste diminuarea pana la eliminare a sanctiunilor ce decurg din incalcarea regimului conflictelor de interese si incompatibilitatilor in asa fel incat persoana in cauza sa nu mai poate ocupa aceeasi functie eligibila care a generat starea de incompatibilitate ori conflictul de interese, dar sa poata ocupa orice alta functie".

In opinia ANI, propunerea legislativa "afecteaza grav capabilitatea Agentiei Nationale de Integritate de a duce la indeplinire angajamentele asumate de Romania in cadrul MCV". ANI sustine ca in decizia 418/ 2014, Curtea Constitutionala a stabilit ca "plecand de la premisa ca intentia legiuitorului a fost aceea de a sanctiona persoanele cu privire la care s-a constatat incalcarea regimului juridic privind incompatibilitatile sau conflictul de interese, fara a face vreo diferenta intre tipul functiilor elective detinute, Curtea Constata ca atribuirea pentru sintagma <<aceeasi functie>>" a intelesului unic de functia care a generat starea de incompatibilitate sau conflict de interese este de natura sa lipseasca de eficacitate norma juridica respectiva, contrar spirituluil legii 176/ 2010".

Cine sunt initiatorii
 • Adam Luminita Pachel - deputat PP-DD - potrivit surselor HotNews.ro, Agentia Nationala de Integritate verifica o eventuala incompatibilitate.
 • Florea Daniel - deputat PSD
 • Kerekes Karoly - deputat UDMR - Acuzat de conflict de interese administrativ si penal in 2011. In 2014, Inalta Curte de Casatie si Justitie il condamna la doi ani cu suspendare in dosarul in care este acuzat de conflict de interese. 
 • Marton Arpad Francisc - deputat UDMR
 • Mircovici Niculae - deputat minoritati - Acuzat de ANI la sfarsitul anului 2013 de conflict de interese administrativ si penal. Este trimis in judecata de Parchetul de pe langa Inalta Curte sub acuzatia de conflict de interese. 
 • Necula Cosmin - deputat PSD 
 • Nica Nicolae Ciprian - deputat PSD - potrivit surselor HotNews.ro, Agentia Nationala de Integritate ii verifica averea. 
 • Nicolicea Eugen - deputat UNPR - potrivit surselor HotNews.ro, Agentia Nationala de Integritate ii verifica averea. 
 • Roman Victor - deputat PSD - In proces cu Agentia Nationala de Integritate, care l-a declarat incompatibil.
Ce modificari propune proiectul de lege

Art 25 alin 2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"Persoana eliberata sau destituita din functie protrivit prevederilor alin (1) sau fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu exceptia celor ocupate in urma unor alegeri, pe o perioada de trei ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului, fiind incompatibila pe o perioada de 3 ani cu functiile susmentionate"

La art 25, dupa alin (2) se introduc trei noi alineat, alin. (2.1), alin (2.2) si alin (2.3) cu urmatorul cuprins:

2.1 Daca persoana a ocupat functia de primar, viceprimar sau consilier local  nu mai poate ocupa niciuna dintre aceste functii pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului, fiind incompatibil cu aceste functii.

2.2 Daca persoana a ocupat functia de presedinte al consiliului judetean, vicepresedinte al consiliului judetean sau consilier judetean nu mai poate ocupa niciuna dintre aceste functii pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului, fiind incompatibil cu aceste functii.

2.3. Daca persoana a ocupat functia de deputat, senator sau parlamentar european nu mai poate ocupa  niciuna dintre aceste functii pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului, fiind incompatibil cu aceste functii.


Ce spun initiatorii

documente
Unul dintre initiatori, deputatul Eugen Nicolicea, ministru pentru Relatia cu Parlamentul, a sustinut ca el nu putea sa introduca in noua initiativa legislativa interdictia de a mai ocupa orice functie publica eligibila – indiferent de institutie- in cazul alesilor gasiti in incompatibilitate. El a sustinut ca aceste restrictii generale ar fi atras o alta decizie de neconstitutionalitate a legii, pentru ca ar fi eliminat prevederile din teza I a legii ANI, care introduc exceptarea functiilor eligibile de la interdictii.

"Daca propunerea mea era restrictiva la maximum, devenea neconstitutional articolul, pentru ca se contrazicea cu teza I, cel care prevede exceptia . Aceasta exceptie a fost introdusa de Monica Macovei", a declarat, pentru HotNews.ro, Eugen Nicolicea.

In context, el sustine ca initiativa legislativa la care participa nu restrange, ci, dimpotriva ar largi aplicarea legii privind incompatibilitatile, in sensul in care un demnitar gasit in incompatibilitate va fi timp de 3 ani incompatibil cu orice alta functie aleasa la acelasi nivel institutional. Astfel, un consilier local gasit incompatibil nu va mai putea fi nici primar timp de 3 ani, insa el va putea fi ales parlamentar sau consilier judetean.

"E parerea dumitale ca restrange aplicarea. Eu as putea sa spun ca a extins-o. In aliniatul 1 al articolului 25 se spune despre abateri disciplinare corespunzatoare respectivei functii. Or, respectiva functie e una singura, iar in interpretarea pe care noi am dat-o sunt mai multe functii", sustine Nicolicea.

Potrivit acestuia, prin succesiunea de legi si decizii ale Curtii Constitutionale privind ANI, toti parlamentarii ar fi scapat de incompatibilitati, iar initiativa legislativa la care el participa ar preveni acest lucru.

“Monica Macovei a venit cu proiectul ANI care excepta toate functiile eligibile – scapau toti alesii. Apoi Curtea Constitutioanla a declarat neconstitutionala toata legea ANI – deci scapau toti. Parlamentul a intodus restrictia de ocupare a aceleiasi functii (in care s-a constatat incompatibilitatea – n.r.), deci legea era mai asupra decat cea a lui Macovei sau decat decizia Curtii Constitutionale. Ulterior Curtea a cerut modificarea articolului 25 din legea 176/2010, in cazul deputatului Akos Mora.  Curtea Constitutionala a dat posibilitatea ca articolul 25 sa fie neconstitutional, in decizia legata de parlamentarul Steluta Cataniciu  (decizia CCR a fost in iunie 2014 – n.r.)”, a explicat Nicolicea.

El a argumentat astfel faptul ca initiativa sa legislativa aduce totusi o serie de incompatibilitati timp de 3 ani dupa ce alesii au fost gasiti in incompatibilitate, fie si numai pentru functiile de la acelasi nivel institutional.

Intrebat daca are cunostinta ca in aceasta perioada el insusi face obiectul unor verificari ale ANI, el a spus ca nu a fost anuntat in acest sens.

"Nu m-au anuntat. Eu nu am avut afaceri", a mai spus ministrul.

La randul sau, deputatul UDMR Kerekes Karoly, un initiator cu decizie de incompatibilitate de la ANI, sustine ca nu are nimic personal impotriva Agentiei Nationale de Integritate.

"Nu numai eu sunt initiator, sunt mai multe persoane. Eu mi-am exprimat punctul de vedere in expunerea de motive, ce sa mai expun in plus? Eu nu am nimic personal cu ANI", declarat Kerekes, pe care ANI l-a gasit in conflict de interese, decizie confirmata de Inalta Curte de Casatie si Justitie. 

Deputatul Niculae Mircovici, din grupul minoritatilor nationale altele decat cea maghiara, este un alt initiator al legii de modificare a legii ANI care are, in acelasi timp, un proces in curs, in urma unei sesizari facute de catre  ANI. 

Contactat de HotNews.ro, Mircovici a dat asigurari ca, in timpul dezbaterilor din Parlament, initiativa legislativa de modifucare a legii ANI va fi adaptata la cea mai recenta decizie a Curtii Constitutionale.

"Ulterior, a venit decizia Curtii, de care se va tine cont in dezbaterea initiativei legislative", a asigurat Mircovici.

Niculae Mircovici a fost trimis in judecata de Parchetul General, pentru conflict de interese de natura penala, dupa ce ANI a sesizat ca deputatul si-a angajat sotia la biroul sau parlamentar. Deputatul a explicat, pentru HotNews.ro, ca propunerea legislativa la care participa nu se refera la acest caz, pentru ca oricum sotia lui a plecat de la biroul sau parlamentar inainte de adoptarea legii 176/2010, care statueaza conflictul de interese administrativ.

"Dar sub aspectul conflictului de inetrese, ANI nu a constatat conflict de interse, ci doar a facut sesizare penala. Pentru ca legea 176 /2010 a aparut pe 5 septembrie, iar eu , cand am observat ca era in procedura legislativa, in aprilie-mai 2010, am intrebat daca nu cumva putea fi un conflict de interese si, pentru orice eventualitate, sotia a desfacut contractul de munca in 15 iunie. Deci nu ma afecteaza treaba asta, pe conflict de interese in administrativ", se justifica Mircovici.

Parlamentarul sustine, insa, mai departe ca legea 176/2010 privind conflictul de interese este ambigua si trebuie clarificata prin initiativa legislativa la care contribuie si el, pentru a se elimina riscul ca parlamentarii sa fie constransi sa sustina un anumit guvern prin intermediul ANI. 

"Ca initiator, am vrut sa lamurim aceasta problema, pentru ca nu e normal ca legea sa fie ambigua si in functie de interesul politic la un moment dat, daca votezi sau nu un guvern, sa te considere sau nu ANI in conflict de interese", a afirmat Niculae Mircovici.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9628 vizualizari

 • +35 (35 voturi)    
  Hai sictir! (Marţi, 2 decembrie 2014, 18:11)

  m_viteazul [utilizator]

  Astia nu se potolesc

  Clar vor sa se asigure ca nu vor scapa ciolanul din mana, ca nu incape vorba de proiecte pentru tara ce trebuiesc initiate sau duse la capat, nu nu, furt, inselatorie si delapidare.
  • +14 (14 voturi)    
   astia sunt cei care au votat (Marţi, 2 decembrie 2014, 21:28)

   thatchme [utilizator] i-a raspuns lui m_viteazul

   legalizarea hotiei. Ei care sunt deasupra legii.
  • -8 (12 voturi)    
   Aproape fiecare decizie ANI (Marţi, 2 decembrie 2014, 22:05)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui m_viteazul

   este atacată în instanţă semn că legea nu este clară nici pentru ANI nici pentru aleşi. E clar că legea asta cu incompatibilitatea trebuie îmbunătăţită, simplificată în sensul clarificarii ei.
   • +7 (7 voturi)    
    scoateti A3 de pe telecomanda (Miercuri, 3 decembrie 2014, 7:11)

    derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

    orice sanctiune administrativa sau penala poate si trebuie sa poata fi contestata in instanta;

    indiferent cat de clara ar fi legea ANI, cei vizati vor contesta intotdeauna rapoartele in instanta, asta nu e niciun "semn", e lucrul cel mai firesc;

    pe legea actuala, instantele au pronuntat sute de decizii definitive si irevocabile - administrative si penale - care au confirmat rapoartele ANI;

    de fapt lucrurile stau exact invers: "clientii" ANI s-au tot prevalat de ceea ce ei considerau ambiguu in lege pana cand anul asta in iulie CCR a dat o decizie f. clara de interpretare; decizia e obligatorie dar parlamentarilor nu le convine;

    asa ca in tupeul lor nemarginit au zis ca aceasta decizie n-ar fi compatibila cu statutul parlamentarilor si in loc sa-si "clarifice" statutul, acum incearca sa schimbe legea ANI; asta e tot.
    • -1 (1 vot)    
     Faci aceiași greșeală ca politicienii, (Miercuri, 3 decembrie 2014, 14:10)

     Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui derblauereiter

     îi iei de proști sau de hoți. Nu din cauza prostie sau a tupeului fac contestație ci fiindcă sunt convinși că nu sunt incompatibili.
 • +26 (26 voturi)    
  Ăștia nu se lasă (Marţi, 2 decembrie 2014, 18:12)

  dan63 [utilizator]

  Până nu-i scoatem de barbă din parlament și îi aruncăm la câini. Uitându-te la inițiatori, recunoști dintr-o privire toți susținătorii plagiatorului care și-a luat papara pe 16.11.2014 - toți unul și unul - ceata lui pițigoi - dai într-unu strigă doi!
 • +30 (30 voturi)    
  Comment sters de user (Marţi, 2 decembrie 2014, 18:20)

  polonyca [anonim]

  • -2 (2 voturi)    
   mandat (Miercuri, 3 decembrie 2014, 12:21)

   PROFESS [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

   Iohanis are trei sau patru mandate!
   • +1 (1 vot)    
    ds, si? (Miercuri, 3 decembrie 2014, 17:28)

    Gheorghescu [utilizator] i-a raspuns lui PROFESS

    ar trebui aplicata tuturor functiilor eligibile. Da, un om ca Johannis n-ar mai putea fi ales primar decat pentru 2 mandate, dar oare de cate jigodii din parlament n-am scapa? Sau din Consiliile Judetene?
 • +27 (27 voturi)    
  Mafia (Marţi, 2 decembrie 2014, 18:27)

  Trojan.H [utilizator]

  Grupul Infractional Organizat nu se lasa plecat cu vorba buna. Pentru ca gunoaiele astea nu respecta decit violenta n-avem decit sa-i luam de ciuf si sa-i scoatem de acolo. Sau poate ne face DNA o supriza de sarbatori.
 • +23 (23 voturi)    
  Probleme la mansarda sau dispret fata de lege? (Marţi, 2 decembrie 2014, 18:34)

  Cristi1x2 [utilizator]

  Astia tot nu se potolesc. Cred ca vor sa fie luati pe sus.
 • +29 (29 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 2 decembrie 2014, 18:59)

  [anonim]

  • +23 (23 voturi)    
   tirziu ti-ai dat seama. Ce-i mai grav (Marţi, 2 decembrie 2014, 19:46)

   linarel [utilizator] i-a raspuns lui

   este ca faptele pt care au fost condamnati implica anularea legilor votate de ei ???????

   Asta nu-i parlament e gasca de infractori

   Cine vrea sa conteste o lege e suficient sa vada cine a votat acea lege iar daca printre votanti e unul care a fost condamnat penal atunci respectiva lege poate fi contestata cu succes la CC.
 • +24 (24 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 2 decembrie 2014, 19:10)

  [anonim]

 • +26 (26 voturi)    
  Acum pe B1 (Marţi, 2 decembrie 2014, 19:40)

  Bazil [utilizator]

  vorbeste acest nicolicea. Ce spune el imi intareste convingerea: cu psdistii nu se poate vorbi. Este atat de plin de el, atat de increzut (nu numai acum, ci tot timpul) incat este convins ca numaratoarea lumii incepe cu el, sau imediat dupa ponta. Scarba imensa imi produc aceste specimene.
 • +17 (17 voturi)    
  România trezește-te! (Marţi, 2 decembrie 2014, 20:32)

  Wan Ted [utilizator]

  Jogodiile astea trebiue aruncate DE URGENȚĂ la tomberon. La propriu! La fel cum au făcut cei din Ukraina: https://www.youtube.com/watch?v=LcEEiDYQue8
 • -8 (18 voturi)    
  SA GANDIM IMPREUNA (Marţi, 2 decembrie 2014, 20:37)

  Radu I [utilizator]

  Niciun comentator de mai sus nu a citit cu atentie legea si se ascunde in orbirea politica.Sa analizam impreuna fara patima politica. Legea spune ca alesul nu mai poate ocupa aceeasi functie.Pentru un roman cu minima educatie se intelege: ales local sau primar, sau ales in CJ, sau presedintele CJ, sau parlamentar. CCR a interpretat ca ,,aceeasi functie`` inseamna toate functiile eligibile (deci toate functiile enumerate mai sus). Decat sa va balacariti, ati putea face o propunere concreta.pentru modificarea legii, in spiritual hotararii CCR si anume ,, nu mai poate ocupa nicio functie eligibila`` si CCR sa hotarasca daca este constitutional sau nu.
  • +4 (8 voturi)    
   "Gandeste" tu asa, ma! (Marţi, 2 decembrie 2014, 23:04)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Radu I

   LA noi este altfel!
   Parnaiasii la bulau, oamenii corecti afara!
   Daca nu va astamparati, exista varianta... Targoviste!
   Eu cred ca este mai bine sa va "linistiti"cu un vot decat sa va multumim cu un ///!
   Sincer!
   Se pare ca voi doar de asta stiti!
   Are ceva din ceausescu pesedeul asta, deci... /// frate!
  • +3 (3 voturi)    
   Intre noi, astia cu "minima educatie" (Miercuri, 3 decembrie 2014, 7:34)

   derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui Radu I

   care citim legile cu atentie:

   Actualul deranj a fost declansat de Decizia CCR nr. 418/03.07.2014 care a stabilit cu mare precizie ca art. 25 din legea 176/2010 este perfect constitutional si ca se interpreteaza exact in sensul "nu mai poate ocupa nicio functie eligibila", respectiv interdictia se aplica ORICAREI functii elegibile:

   http://www.ccr.ro/files/products/Decizie_418_2014.pdf

   Aceasta decizie a fost comunicata in iulie ambelor camere ale parlamentului si necazul lor vine de la faptul ca interpretarea este extrem de clara, nu de la vreo ambiguitate sau neconstitutionalitate a legii.
 • +17 (17 voturi)    
  golanii (Marţi, 2 decembrie 2014, 20:44)

  PSD-erbedeul [utilizator]

  au ajuns parlamentari
  trebuie blocati acesti licentiati cu stampila
 • +18 (18 voturi)    
  trei ani ---apoi iar trei ani ... apoi..... (Marţi, 2 decembrie 2014, 20:47)

  TRABI [utilizator]

  Auzi la ei : " timp de trei ani "
  Ne trateaza ca pe niste rahati ........ parca nu ar fi stiut de integritatea asta si atunci -ocazional sa fie pus la colt trei ani ....apoi sa ne mai prosteasca un timp ....apoi iar tri ani ......pana la moarte ..Adica ei au traba tot timpul numai ca sa traga din greu spre a tine tara in hotie .
  Pentru incercarile astea de legalizare a hotiei trebuie sa-i bifam si sa-i tinem minte .....vor veni momente in care vor raspunde toti care au tratat in deradere tara si vietile oamenilor cinstiti .
  Niciolicea asta este un geniu ?.....cand o mai avea timp de toate treburile ? ...vad ca sta toata ziua in posturile de televiziune .....
  • +5 (7 voturi)    
   Hai sictir! (Marţi, 2 decembrie 2014, 21:25)

   Clop [utilizator] i-a raspuns lui TRABI

   Nu mai poate fi eligibil 3 ani "in functia respectiva" / dar poate deveni din parlamentarul care a calcat pe bec, primar/consilier/ etc, presedinte de consiliu judetean sau alta functie eligibila si viceversa.

   Deci, este eligibil, are grija partidul.

   *Este necesara o reforma administrativa in ceea ce priveste pleiada de functii, organigramele consiliilor judetene si a prefecturilor din tara.Cred ca este suficient prefectul, care sa preia si atributiile unui presedinte de consiliu judetean. Ori una, ori alta, dar nu amblele.
   • +3 (3 voturi)    
    daca asa zici... (Miercuri, 3 decembrie 2014, 19:38)

    TRABI [utilizator] i-a raspuns lui Clop

    La gherla cu ei , inteligentule .....
    Ce l-a cacat masa sa stea numai in functii publice si sa manance ficatii oamenilor care-l tin de salariu ?
 • +9 (9 voturi)    
  Wow. (Marţi, 2 decembrie 2014, 21:28)

  ctrlm [utilizator]

  Nu se poate vorbi cu Nicolicea. Are diaree verbala.
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns ctrim (Joi, 4 decembrie 2014, 7:14)

   LiviuDrula [anonim] i-a raspuns lui ctrlm

   Corect postat are deoarece mananca numai rahat cu polonicu
 • +7 (7 voturi)    
  Uite pentru ce le platim salariile (Marţi, 2 decembrie 2014, 21:33)

  cezar500 [utilizator]

  La cate legi sunt de facut in tara asta, astia s-au gasit sa mai faca o lege pentru ei. Tara arde si babele se piaptana
 • +12 (12 voturi)    
  Cretinisme pe banda rulanta (Marţi, 2 decembrie 2014, 22:36)

  Cataleya [utilizator]

  Adica, ce vrea Nicolicea?
  Deputatul gasit incompatibil poate sa devina senator?
  Consilierul gasit incompatibil poate sa devina primar?
  Directorul adjunct gasit incompatibil poate sa devina director general?
  Pana la urma, cine sunt mai cretini? Ei ca incearca marea cu degetul sau noi ca acceptam asemenea batjocura?
  Cred ca este cazul ca CCR sa faca ordine in aceasta problema, o data pt totdeauna.
  Sa spuna clar si raspicat ca orice individ gasit incompatibil si dovedit ca atare de catre justitie, sa nu mai aiva dreptul sa candideze la absolut nicio functie in stat, vreme de 3 ani!
  Dar asta trebuie spus raspicat si fara echivoc, nu doar prin interpretari si comunicate de presa.
  Trebuie lege clara, sa scapam de alde Nicolici, Pauni si tot soiul de lighioane care misuna prin parlament si isi bat joc de romani in toate felurile posibile.
 • +8 (8 voturi)    
  mizerii (Marţi, 2 decembrie 2014, 22:39)

  nalbaroiu [utilizator]

  A aparut pe B1 gunoiul ala de senatoare care a facut greva foamei si careia ii dicteaza voiculescu ce sa faca....a fost jenibil....m-am uitat siderat...amenintari la gura ei ca la gura cortului..inccredibil..dar tot cu justitia...aici vrea sa intervina justitia si sa o apere de "calomine"...mah...aia vrea masina sa fie dusa acasa ca sa nu ia cafteala in metrou sau in autobuz..desi merita la greu..nesimtita...de aia ai pierdut ponto alegerile..din cauza gunoaielor cu care te-ai inconjurat....si intre care se pare ca te simti ca pestele in apa...
  • +3 (3 voturi)    
   Nu a facut greva foamei pe gratis (Miercuri, 3 decembrie 2014, 6:25)

   coco04 [utilizator] i-a raspuns lui nalbaroiu

   Ci a facut un troc cu Voiculescu: greva foamei pe un post de parlamentar pe listele PC.
 • +11 (11 voturi)    
  sub deviza, (Marţi, 2 decembrie 2014, 22:44)

  NickNickart [anonim]

  "orice minune tine trei zile". Nici nu sau uscat stampilele pe buletinele de vot si au iesit iar la drumul mare, in afara de asta si legea gratieri este pe tapet in pragul parlamentului
  • +1 (1 vot)    
   "orice minune tine trei zile" (Miercuri, 3 decembrie 2014, 8:10)

   ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui NickNickart

   Asa se zice, decit ca in cazul nostru nu despre vreo "minune" e vorba ci de niste aranjamente murdare facute in culise de PSD. Prea a fost suspecta graba cu care au renuntat la amnstii, a doua zi dupa alegeri. Chiar asa, legea amnistiei a intrat pe alta filiera! Legea ANI era si ea pe teava... Chesia nasoala e ca PSD & acolitii au o majoritae lejera in Parlament iar legile vor tece, fiindca "lupul schimba parul, dar naravul ba". Pacat ca elanul populatiei a cazu brusc odata cu 16 noiembrie si nu am continuat (noi, astia multii) deinitivarea schimbarii cu dind JOS PARLAMENTUL SUPRAPONDERAL! Va aduceti aminte, cind s-au trezit parlamentarii, ce legea cea desteapta de ei dezbatuta & aprobata, ca-s 588 in loc de 300 cit a cerut poporul lor mindru intr-un mod - cel mai! - ortodox, au facut o "concesie": cheltuielile parlamentului nu vor creste fata de legislatura anterioara (cu 470 de "alesi"). Spre uimirea d-stra, chiar... dr. Ponta a facut acest "patriotic anunt". Parole, parole, parole contra "parale, parale, parale." Ca ei isi urmaresc interesele personale in mod fatis din 2009 incoace - de la referendum - este evident, dar noi de ce trebuie sa ii suportam?! Si pina cind o vom face?!
 • +11 (11 voturi)    
  Nu am avut un **dispret** (Marţi, 2 decembrie 2014, 23:00)

  banateanul. [utilizator]

  mai mare in viata mea , dispret pe care il port fata de acest INGAMFAT pe nume Nicolicea. Nu gasesc cuvinte cu care sal alint .........doar atat <<un nimeni in drum >>
 • +4 (4 voturi)    
  schimbare totala (Miercuri, 3 decembrie 2014, 4:35)

  burebista [utilizator]

  Jos guvernul infractor si mincinos in frunte cu pontalaul si alergeri anticipate .Astia nu au pic de scrupule .Acest nicolicea este un pervers in sucirea si intepretarea legilor ,un ordinar de cea mai joasa speta ,nivel de derbedeu batran.
  • +2 (2 voturi)    
   Asa este, dar... putintica rabdare, stimabile! (Miercuri, 3 decembrie 2014, 8:16)

   ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui burebista

   Intii sa fortam parlamentul sa dea o lege, una singura: o lege electorala care sa ne aduca un parlament cu 300 membri.
   Apoi alegeri anticipate.
   Urgent.
   Ca altminteri ciiine stie cu citi trintori & penali & incompatibili ne vom trezi!
   • +1 (1 vot)    
    G force (Miercuri, 3 decembrie 2014, 12:24)

    PROFESS [utilizator] i-a raspuns lui ofCAER

    Cum sa fortzam!?
 • +1 (1 vot)    
  VOT UNIC TRANSFERABIL (Miercuri, 3 decembrie 2014, 12:25)

  robert-dinca [utilizator]

  Este cea mai democratica metoda de a ne alege parlamentarii : http://www.petitieonline.com/vot_unic_transferabil_parlamentare__europarlamentare_romania
 • +1 (1 vot)    
  comentariu (Joi, 4 decembrie 2014, 7:09)

  LiviuDrula [anonim]

  Un demagog incult cu figura obraznica de atotstiutor dar incapabil total care nu a invatat nimic ( de fapt ca majoritatea PSD din alegerile din noiembrie - poporul nu mai vrea PSD nu mai vrea hotie si coruptie, vrea legi clare care sa il apere de baronii locali sa apere justitia care trebuie sa isi faca datoria fara a fi inpiedicata de hotii - bineinteles ca PSD nu vrea fiind in majoritate puscariabili.
  Singurul mod este desfiintarea parlamentului o adunatura de borfasi incapabili si alegerea a 300 de oameni caloificati si bineinteles alungarea de lka guvernare a lui Ponta ( sa nu mai apuce sa dea ordonante de urgente paguboase pt tara dar aducatoare de venit pt ei ( vezi OMV cu redevente )


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by