O eleva de 13 ani de la Scoala I.G. Duca din Bucuresti a ajuns la Spitalul Bagdasar-Arseni, dupa ce s-a accidentat in timpul orei de sport, care se desfasura pe holul scolii, transmite Realitatea. Contactat de HotNews.ro, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Bucuresti, Marian Banu, a confirmat faptul ca in acea scoala nu exista clasa de sport, ca eleva de clasa a VII-a este in acest moment la spital, dar a afirmat ca va da detalii despre caz dupa ce va vorbi cu directorul scolii.

Octav Fulger, tatal elevei, a declarat pentru Realitatea ca a fost sunat de la scoala "si mi s-a spus ca a fost obligata sa faca un salt. Nu a putut sau nu a vrut si a fost impinsa de profesorul de sport, s-a dezechilibrat si a cazut. S-a lovit rau la cap". Acesta a spus ca orele de sport se desfasoara pe holul scolii.

Si un alt parinte al carui copil invata la acea scoala a declarat postului de televiziune ca "scoala se afla in sectorul trei al Capitalei si nu are sala de sport".

Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, a declarat pentru HotNews.ro ca Scoala I.G. Duca din Bucuresti nu are in prezent sala de sport, pentru ca aceasta a fost transformata in sala de clasa. "Scoala poate functiona si fara sala de sport, orele se tin intr-o sala improvizata. Scoala este construita inainte de razboi", a spus Banu. Acesta a precizat ca a cerut explicatii de la directorul scolii si de la profesorul de sport. Purtatorul de cuvant al ISMB a declarat ca va furniza mai multe informatii dupa ce va discuta cu reprezentantii scolii.

UPDATE 17.44 Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat, pe contul sau de Facebook, ca a solicitat inspectoratului ancheta in acest caz.

"Am solicitat Inspectoratului Școlar al Municipiului București declanșarea rapidă a unei anchete administrative, pentru a clarifica situația de la Școala "I. G. Duca" din București" scre ministrul pe Facebook.