Medicul botosanean Eugen Prajinariu, care in luna februarie a acestui an a acuzat slaba pregatire a asistentelor medicale de la Sectia de Obsetrica Ginecologie a Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati, a provocat un nou scandal public, el indemnandu-le pe gravide sa nasca in alta parte daca vor sa le traiasca pruncii, relateaza Agerpres.

Neonatologul Eugen Prajinariu a postat, sambata, un mesaj pe contul personal de pe o retea de socializare prin care indeamna pe viitoarele mamici sa nasca in Iasi daca vor sa "traiasca pruncul".

"Viitoare mamici, daca se instaleaza cumva durerile nasterii, inainte de 34 de saptamani de gestatie, nu va mai obositi sa-l sunati pe ginecologul din Botosani, ca nu are rost. Suiti-va intr-o masina si fuga la Iasi la Maternitatea Cuza Voda daca vreti sa va traiasca pruncul", scrie medicul.

In mesajul sau, Prajinariu acuza din nou deficientele sistemului medical, dar si dotarea tehnica insuficienta, subliniind ca Sectia de neonatologie in care lucreaza este "o bomba cu ceas".

"Atunci cand am afirmat ca lucrez cu stetoscopul si o seringa nu am crezut ca e chiar atat de groasa. In garda de ieri (n.r.- vineri) am avut un caz deosebit care a necesitat investigatii pe care nu le-am putut efectua din motivele binecunoscute de toata lumea. In fine, spre norocul copilului a mers totul bine. Dupa care m-am apucat sa rasfoiesc toata documentatia sectiei in privinta aparaturii si achizitiilor. Am constatat cu stupoare ca in afara de incubatoare restul aparatelor sunt iesite din uz. Fie ca sunt foarte vechi, fie le lipseste cate ceva, fie nu au inspectia tehnica si aviz de functionare. Sectia de Neonatologie este o bomba cu ceas", a mai afirmat medicul in postarea respectiva.

Medicul Prajinariu scria, in luna februarie a acestui an, pe aceeasi retea de socializare, ca "asistentele nu discern intre o situatie grava si una normala in starea unui pacient" si ca "vaccineaza de doua ori acelasi copil cu acelasi vaccin".