Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" (UNATC) a cumparat o cladire de birouri in zona Universitate din Bucuresti, cu peste 3 milioane de euro, fonduri europene, anunta compania Esop Consulting, citata de Mediafax. Imobilul va fi sediul unui proiect de cercetare in domeniul artelor si cinematografiei. Reprezentantii companiei de consultanta sustin ca tranzactia este una dintre cele mai mari, pana acum.

Cladirea cumparata de UNATC este pe strada Tudor Arghezi, a fost ridicata in 2003, are o suprafata construita totala de aproximativ 1.800 metri patrati si un teren aferent de 726 metri patrati, este dispusa pe demisol, parter si trei etaje, scrie agentia de presa, care citeaza ESOP Consulting, companie ce a intermediat tranzactia. Universitatea a cumparat imobilul de la doua persoane fizice.

Alexandru Petrescu, managing partner al companiei, a declarat ca, "in ultima perioada, a crescut numarul cererilor de sedii pentru derularea de proiecte finantate cu fonduri europene, aceasta tranzactie fiind insa una din cele mai mari de pana acum", transmite Mediafax.

Cladirea a fost cumparata cu scopul de a fi sediul proiectului de cercetare in domeniul artelor si cinematografiei - "Centrul International de Cercetare si Educatie in tehnologii inovativ-creative CINETic", dupa ce UNATC a castigat o competitie de proiecte in august 2013 prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice.

Ce este Centrul International de Cercetare si Educatie in Tehnologii Creative - CINETic

UNATC a anuntat in august 2014 ca demareaza proiectul "Centrul International de Cercetare si Educatie in Tehnologii Creative - CINETic", cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Valoarea totala a proiectului este de 39.546.495 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 35.000.000 lei, aproximativ 8 milioane de euro, a anuntat universitatea, care a sustinut ca UNATC nu cofinanteaza acest proiect, intreaga suma fiind asigurata din Fondul European de Dezvoltare Regionala si din Bugetul National.

Obiectivul proiectului este infiintarea Centrului International de Cercetare si Educatie in Tehnologii Inovativ - Creative - CINETic, cu 6 laboratoare dotate cu 10 linii de echipamente de cercetare stiintifica si 10 tehnologii inovativ-creative de varf in domeniul audiovizualului:

  • 1. Laborator de Tehnici Digitale Creative in Cinematografie;
  • 2. Laborator de Interactiune Digitala Sunet Lumina;
  • 3. Laborator de Animatie Digitala;
  • 4. Laborator Design Decor Virtual si Realitate Augmentata;
  • 5. Laborator de Interactiune Digitala;
  • 6. Laborator de Dezvoltare Cognitiva si Psihologie Aplicata prin Experiente Imersive

"Scopul proiectului este de a aduce in cadrul UNATC tehnologiile de ultima generatie existente in domeniu, pentru a putea dezvolta programe de cercetare si de invatamant raliate la valorile globale in domeniu si la stadiul de dezvoltare prezent in acest domeniu, precum si de a forma echipe de cercetare multidisciplinara", sustine Universitatea. Proiectul se va derula pe o perioada de 16 luni. Vezi aici mai multe detalii despre proiect