Presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, a sustinut astazi, de la ora 13.00, ultima conferinta de presa ca primar al Sibiului. Iohannis si-a anuntat astazi demisia din functia de primar, locul sau urmind sa fie ocupat interimar de viceprimarul Astrid Fodor, de la Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDRG), dupa cum HotNews.ro a anuntat in premiera. El a declarat ca a fost o onoare sa fie primarul Sibiului timp de 14 ani si jumatate.

Klaus Iohannis, ultima conferinta de presa in calitate de primar al SibiuluiFoto: Captura video Facebook

Astrid Fodor are mari sanse sa fie desemnata candidat la primaria Sibiu, ea fiind sustinuta de FDRG, dar si de noul PNL, care ii cuprinde si pe democrat-liberali. Astrid Cora Fodor are 61 de ani si este originara din Sibiu. De formatie jurist, ea a lucrat in administratie.

Iohannis a declarat ca va face o vizita privata in Statele Unite."Voi pleca in cateva zile intr-o vizita privata in SUA", a spus Iohannis.

"Astazi mi-am depus mandatul de primar al municipiului Sibiu. Acest lucru era necesar. (...)Au fost ani extraordinar de frumosi. Nu am nicio emotie, fiindca echipa de la primarie e foarte buna si foarte performanta. I-am rugat si pe dna Fodor si pe dl Popa ca atunci cand sunt probleme pe care considera ca trebuie sa le discutam, sa le discutam. Bineinteles ca nu ma voi implica, dar mie imi pasa in continuare de Sibiu. M-as bucura sa dau un sfat", a mai spus presedintele ales Klaus Iohannis, intrebat despre viitorul primariei.

Intrebat despre numirea consilierilor de la Cotroceni, el a raspuns: "Acest lucru va fi comunicat publicului la momentul potrivit, cand este finalizata selectia."

Iohannis a fost intrebat si daca va lua un ceas cu el la Cotroceni: "O sa fie un ceas si acolo pentru ca de undeva trebuie data ora exacta in Romania". Amintim ca ceasul realizat de bunicul sau aparea in clipul electoral al presedintelui.

Postare de Klaus Iohannis.