Cateva sute de persoane de etnie maghiara au participat sambata la un miting pro-autonomie, organizat de Partidul Civic Maghiar (PCM) in centrul municipiului Sfantu Gheorghe, in cadrul caruia a fost citita o petitie adresata Guvernului Romaniei prin care se cere respectarea prevederilor Rezolutiei din 1 Decembrie 1918 privind drepturile minoritatilor nationale, anunta Agerpres.

Manifestantii au purtat steaguri secuiesti, drapelul Ungariei Mari, bannere si pancarte pe care era scris in romana, maghiara si engleza 'Transilvanie libera - Tinut secuiesc autonom', 'Drepturi colective minoritatii maghiare', 'Autonomia Tinutului secuiesc - o promisiune nerespectata din 1918', 'Tinutul secuiesc unitar si indivizibil', 'Regiunile nu se inventeaza la Bucuresti, ele exista', iar in timpul adunarii au scandat 'Autonomie', 'Piara Trianonul' si 'Tinutul secuiesc nu este Romania'. Pe scena in aer liber din fata Prefecturii Covasna a fost postat un afis pe care era reprodus articolul 3 din Declaratia de la Alba Iulia din 1918 - 'Deplina libertate nationala pentru toate popoarele conlocuitoare! Fiecare popor se va instrui, administra si judeca in limba sa proprie prin indivizi din sanul sau'.

Petitia prin care se cere respectarea Rezolutiei de la Alba Iulia a fost citita in limbile romana si maghiara de presedintele Partidului Civic Maghiar, Biro Zsolt, dupa care a fost predata Prefecturii Covasna pentru a fi transmisa premierului Victor Ponta. Adunarea a durat aproximativ o ora si s-a desfasurat fara incidente.